Szerdától újra látogatható a budapesti állatkert

Forrás: MTI

 2020. május 18. 18:55

Szerdától újra látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol egyelőre korlátozzák a maximális napi látogatószámot és további óvintézkedésekkel is igyekeznek megakadályozni a koronavírus terjedését.

A kijárási korlátozások feloldását követően, hatvanhat nap után újranyíló állatkert egyelőre naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesít, kizárólag online elővételben, hogy elkerülhető legyen a jegypénztárak előtti sorban állás.

Mint az intézmény közleménye kiemeli, a bevezetett óvintézkedésekre egyrészt a látogatók egészségének védelmében van szükség, de szempont az is, hogy az állatkerti állatok is fokozatosan szokhassanak hozzá a nagyközönség újbóli jelenlétéhez.

A szerdai újranyitást követően a beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva tartanak.

A budapesti állatkertben egyelőre 2500 főre korlátozzák a maximális napi látogatószámot

Fotó: pixabay

Nem nyit meg az állatkert Holnemvolt Vár nevű zónájának teljes területe sem, mert az itt lévő bemutatóhelyek, köztük például az állatsimogató, olyan jellegűek, ahol indokolt a fokozott elővigyázatosság.

Egyelőre elmaradnak a látványetetések, állattréningek és más, időpontra meghirdetett olyan közönségprogramok is, ahol egy időben nagyszámú látogató gyűlne össze ugyanazon állat férőhelyénél.

Az állatkert területén működő vendéglátóhelyek a másutt is érvényes szabályok szerint működnek majd, ám a főbejáratnál a csomagmegőrzés higiéniai okokból, átmenetileg szünetel.

Mint a közlemény hangsúlyozza, a Fővárosi Állatkertben az elővigyázatosságból bevezetett korlátozások mellett is bőven van látnivaló. A hazai állatkertek közül itt látható a legtöbb féle állat, ráadásul számos kölyök és fióka cseperedik most a kert területén. Egy részük, például az ázsiai vadkutya-kölykök, a feketehattyú-fiókák vagy a kis pelikánok az elmúlt két hónapban születtek, de a február végén világra jött kistapírt is csak az interneten közzétett kisfilmeken láthatta eddig a közönség.

Az intézmény legfrissebb intézkedéseiről a zoobudapest.com/ujranyitas honlapon lehet tájékozódni.