Szezonkezdési támogatást kapnak az osztrák turisztikai vállalkozások

Forrás: turizmus.com

 2021. november 29. 17:06

A közelmúltban Ausztriában elrendelt kijárási korlátozás miatti bizonytalanság nagy kihívás elé állítja a turizmus területén tevékenykedő vállalkozásokat és munkavállalókat egyaránt, ezért újabb turisztikai mentőcsomagot jelentettek be.

Ausztriában a munkaerő megtartása és a szezonkezdés megkönnyítése érdekében  Martin Kocher munkaügyi, és Elisabeth Köstinger turisztikai miniszterek további speciális turisztikai mentőcsomagot jelentettek be – számolt be róla a GD-Consulting szakmai blogján.

Az intézkedéscsomag első elemének értelmében a Kurzarbeit-modell keretében történő foglalkoztatás lehetőségét jövő év március végéig meghosszabbítják, illetve az ezzel kapcsolatos adminisztrációs kötelezettséget rendkívül rugalmassá teszik.

A legalább 10 hónapja a Kurzarbeit alapján foglalkoztatottak nettó 500 eurós bónuszra lesznek jogosultak

Fotó: 123rf.com

A szezonális munkavállalók foglalkoztatásánál pedig bevezetik a szezonkezdési támogatást (Saisonstarthilfe), amelynek keretében a november 3. és december 12. között frissen bejelentett munkavállalók bérének és bérjárulékainak 65 százalékát átvállalja a munkaügyi hivatal. Harmadik lépésként pedig a legalább 10 hónapja a Kurzarbeit alapján foglalkoztatottak nettó 500 eurós bónuszra lesznek jogosultak.