Szezonnyitó nemzetközi autóverseny Egerben

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. március 25. 16:44

Március 29-31. között Eger és térsége ad otthont a rallye szakág szezonnyitó magyar bajnoki futamnak – jelentették be március 25-én a városháza dísztermében tartott országos sajtótájékoztatón.

Köszöntőjében Habis László, Eger polgármestere az immár hagyományos esemény jelentőségét méltatta. Kiemelte, hogy erre az alkalomra főleg az autóverseny sportot kedvelők köréből tavaly is sok vendég érkezett a városba, akik szálláshelyeket is foglaltak és több napig vendégeskedtek a hevesi megyeszékhelyen. Többek között ennek is köszönhető, hogy 2018-ban minden idők rekordját, 665 ezer vendégéjszakát töltöttek el az Egerbe látogatók.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke azt emelte ki, hogy az elmúlt időszakban jó együttműködést alakítottak ki a városvezetéssel, amely szívesen működik közre a szezonnyitó verseny rendezésében. Berényi Ákos szakágvezető bejelentette, hogy a környező országokból is várhatók vendégek, sőt külföldi versenyzők is indulnak az egri rallye-n. A főszervező Adamovits Márk pedig arról beszélt, hogy a nevezések alapján 160 versenyző indul az idei szezonnyitón. Az előkészületeket már megtették és minden adott ahhoz, hogy sikeres, élményekben gazdag versenyt élvezhessenek majd a látogatók.

Három versenyautót meg lehetett nézni a városháza előtt

Fotó:  Mentusz Károly

A résztvevők három kategóriában, a Rallye 1-ben, a Rallye 2-ben, valamint a Historicban versenyeznek. A bajnoki futamot március 29-én - pénteken - délután indítják el a Dobó téren, majd este úgynevezett szuper speciált tartanak Egerszalók-Eger között. A második napon az Egerbakta-pétervásári elágazás, a Parádsasvár-Szuha-Mátraalmás, és a Verpelét-Egerszalók útvonalon versenyeznek a résztvevők. Vasárnap, a záró napon pedig az Egerszalók-Verpelét, a Mátraalmás- Parádsasvár és Sirok-Egerbakta lesz a verseny útvonala. Mindenki a Dobó téri célpontba tér majd vissza.

Paravánokon is bemutatták az országos rallye bajnokság egri programjait

Fotó: Mentusz Károly

A sajtótájékoztatón bemutatták Vogel Adriennt, aki 2018-ban az elnyerte az Év női autóversenyzője címet, valamint Hadik Andrást, az elmúlt évi bajnoki címvédőt is. Mindketten részesei lesznek az idei versenynek. Végül a városháza előtt három rallye kocsit mutattak be, a belvárosban tartózkodó érdeklődőknek.

Kapcsolódó cikkek