Szezonra készen Lillafüreden és Diósgyőrben

Forrás: turizmus.com

 2015. április 02. 11:13

Április 2-től nyári menetrend szerint közlekedik a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút, így a lillafüredi Ökoturisztikai Centrumban is újból kinyit a miskolci TDM szezonális turisztikai információs pontja szombaton.

Idén számos újdonság is várja az érdeklődőket: a Miskolc Bolt válogatott miskolci termékei mellett, amelyek április közepétől elérhetőek lesznek, garantált túrákat is biztosít a TDM szervezet a Lillafüredre érkező túrázóknak. Április 16-tól kezdve minden csütörtökön 9.45-kor a családos vendégek számára nyújt rövidebb túraprogramot a turisztikai szervezet. A séta mesés elemekkel átszőtt, így a legkisebbeknek is izgalmas kaland lehet, ráadásul kis miskolci ajándék is várja a gyerekeket a program végén. A péntekenként 9.45-kor induló túra során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az ősemberkutatás hajnalába. A barlangi kalandok után egy helyi szerelmi legenda nyomába eredhetnek a vendégek, majd Herman Ottó emlékének adózva meglátogatják nyughelyét a hámori temetőben. A túra zárásaként gyönyörű kilátással búcsúztatják az érdeklődők a Hámori-völgyet. A szombati túra is számos élményt kínál – kisvasúttal indulhatnak a Garadnai végállomásra a vendégek, ahonnan a Pisztráng tanösvényen túravezetővel juthatnak el a pisztrángosig – ahol persze meg is lehet kóstolni a Bükk legfinomabban elkészített pisztrángjait. Az idén 80 éves klimatikus gyógyhelyen, Lillafüreden az infopont áprilisban még csak csütörtök-vasárnap között működik, azonban a nyári időszakban a hét minden napján várja majd a vendégeket.

A diósgyőri várban idén várhatóan több mint 200.000 látogató fordul meg. A TDM célja, hogy ezek a vendégek minél szélesebb körű információhoz jussanak Miskolc turisztikai kínálatával kapcsolatban, éppen ezért a Vár melletti látogatócentrumban is elindítja a személyes információszolgáltatást a húsvéti hétvégén. A vendégek a belváros attrakcióiról, Miskolctapolcáról és Lillafüredről, a térség szálláshelyeiről, éttermeiről és a kiránduló programokról is minden információt megkaphatnak az infoponton.

Egy olyan városrészben, ahol éves szinten 41.000-rel nő a vendégéjszaka szám, ahol 2014-ben megközelítőleg 170.000 vendégéjszakát töltöttek a vendégek az elmúlt évben kereskedelmi szálláshelyeken, aligha kérdéses, hogy szükség van megfelelő turisztikai információszolgáltatásra. A TDM éppen ezért már dolgozik a miskolctapolcai infopont megnyitásán is, amely a tervek szerint a megújult strand megnyitásával kezdi meg majd a munkáját, s egész évben nyitva tartó iroda lesz. Az iroda kínálatában szervezett egész napos programok is szerepelnek majd a miskolctapolcai vendégkör igényeire fókuszálva, s nem titkolt cél Miskolc belvárosának és a környéknek a kiemelt népszerűsítése a tartózkodási idő növelése érdekében.

Miskolc különlegessége, hogy turisztikai kínálatával városrészenként is más-más célközönséget tud megszólítani, miközben a teljes turisztikai kínálatával a hazai és külföldi családos vendégek ideális nyaralási, pihenési helyszíne lehet a város.  A belvárosi Tourinform irodában éppen ezt a komplex kínálatot mutatja be a szervezet, amely már kialakításában is a családokat szolgálja, hiszen a turisztikai információs irodával közös Miskolc Cafeban gyerekbarát finomságok és játékok is várják az érdeklődőket.

Az információs irodák szolgáltatásairól, nyitva tartásáról a Guide@Hand Miskolc mobil applikációban, a város több touchinfo terminálján és a www.hellomiskolc.hu oldalon is tájékozódhatnak az érdeklődők.