Sziget „csak nőknek”

Szerző: Veér Jenő

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 04. 08:54

Finnországban, Helsinki közelében berendeztek egy használaton kívüli szigetet, ahová csak nőket várnak hosszabb-rövidebb tartózkodásra.

A feltételezésekkel ellentétben ez nem férfigyűlölő vagy házasságtól megcsömörlött nők gyülekező helye, sőt ezeket maguk közé sem fogadják, hanem egyszerűen egy olyan „férfimentes” terület, ahol a hölgyek zavartalanul és nyugodtan tartózkodhatnak, és testileg és  lelkileg  is megújulhatnak.

A mindössze 3,4 hektáros SuperShie nevű szigetre nagyon komoly túljelentkezés van, és a jelentkezőknek komoly válogatáson kell átmenniük, hogy  kemény 4 ezer eurót – kb. 1,3 millió forintot – fizessenek az egyhetes pihenésért. Ebben a repülőtéri transzfer, a szállás,  az ellátás, a kozmetikai kezelések, a masszázs és a szanunahasználat is benne van, de még így sem nevezhető olcsónak. Az időjárás miatt csak nyáron használható szigeten teljes alkoholtilalom van érvényben. Értelemszerűen az összes alkalmazott, még a beszállítók is csak nők lehetnek, akik a vendégekkel együtt étkeznek, beszélgetnek velük, sőt gyakran tapasztalt pszichológusok.

A SuperShie nevű szigetre nagyon komoly túljelentkezés van

Fotó: pixabay.com

Az alapító Kristine Roth 2003-ban Németországból New Yorkba költözve megnyitotta Matisia Consultants nevű tanácsadó irodáját, ami gyorsan elérte az évi 45 millió dolláros bevételt. Ezzel felkerült a Forbes leggyorsabban fejlődő női vállalkozása listájának élére. Két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy  megvásárolja a szigetet a finn államtól, és felépíti rajta a SuperShie nevet viselő, szintén nagyon sikeres vállalkozást.

Kapcsolódó cikkek

Mit vásárolt Jucika?

2018. július 02.