Szigorították a nagyobb csoportok beutazását a Baleár-szigeteken

Forrás: turizmus.com

 2021. június 29. 11:27

Szigorították a beutazási feltételeket a Baleár-szigeteken, miután megugrott a koronavírus-fertőzések száma több középiskolás csoport megfertőződése miatt. A helyi hatóságokat a brit turisták várható rohama is aggasztja.

Spanyolország különböző részeiről érkező tinédzserek fertőződtek meg koronavírussal mallorcai kirándulásuk során június közepén. A Baleár-szigetek kormányainak adatai szerint vasárnap több mint kétszázzal legkevesebb 848-ra nőtt a kirándulásokon megfertőződött tizenévesek száma. Csak Mallorcán 131-re nőtt 24 óra leforgása alatt az új megbetegedések száma hétfőn. A korábbinál jóval több beteget szállítottak kórházba, a pozitív tesztek száma pedig több mint kétszeresére emelkedett a helyi médiumok híradása szerint – olvasható a Reise vor 9 hétfőn megjelent cikkében.

A lap idézi a Mallorca Magazin cikkét, amely szerint hétfőn 175 fiatal tartózkodott a palmai Bellver am Paseo Marítimo karanténhotelben. Közülük 33 tesztje lett pozitív. A többieket is elkülönítették, ami heves tiltakozást váltott ki a fiatalokból. Kilenc fiatalt beszállítottak a Son Espases kórházba, hárman megszöktek, őket hétfőn kereste a rendőrség.

Mallorcán egy nap alatt több mint kétszeresére emelkedett a pozitív tesztek száma

Fotó: 123rf.com

A mallorcai rendőrség egy reggaetón-koncertet tesz felelőssé a fertőzésekért, amelyet a bikaviadal-arénában tartottak. A Baleár-szigetek kormánya közben levonta az esetből az első tanulságokat, így a több mint 20 főből álló turistacsoportok résztvevőinek ezentúl negatív PCR-tesztet vagy komplett oltást tanúsító igazolást kell felmutatniuk ahhoz, hogy bejelentkezhessenek egy szálláshelyre.

A Baleár-szigeteken vegyes érzésekkel tekintenek az Egyesült Királyságból nagy számban várható turisták beutazására is. A brit kormány az egyedüli spanyol régióként zöld jelzést adott a szigetekre történő utazáshoz, az itt nyaralóknak tehát visszaérkezésük után nem kell karanténba vonulniuk. Eközben viszont az Egyesült Királyságban a nagy átoltottság ellenére romlanak a járványadatok, ami a mára tért hódított delta-variáns számlájára írható.

A spanyol kormány emiatt újra kötelezővé tette a britek számára a negatív teszt, oltásigazolás vagy a fertőzésből való felgyógyulás igazolásának felmutatását még a Spanyolországba történő beutazás előtt.