Szilveszteri kedvenc: Budapest, Prága, Hajdúszoboszló

Forrás: turizmus.com

 2017. december 27. 10:18

A trivago.hu szálláskereső weboldal idén is elkészítette a magyarok által legkeresettebb szilveszteri úti célok listáját.

A top 20-as rangsor a 2017. december 29-s és 2018. január 2-a közötti időszakra leadott keresési adatokon alapszik. A magyarok – ellentétben a csehekkel, szlovénokkal és szerbekkel – szívesebben töltik otthon a szilvesztert, hiszen húszból 13 belföldi úti cél.

A lista 1. helyén Budapest, az örök kedvenc áll 39 694 forintos átlagos kattintott árral. A főváros lehetőségek tárházával várja a látogatókat, legyen az kulturális kikapcsolódás, fürdő látogatás, vagy önfeledt szórakozás.

Budapest a kedvenc

Fotó: turizmus.com

Prága szerezte meg a népszerűségi lista 2. helyét jóval magasabb, majdnem 64 000 forintos átlagárral. Ismét jól teljesítettek a fürdővárosok, hiszen Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával rendelkező Hajdúszoboszló harmadikként került fel a dobogóra. A jótékony hatású gyógyvíz és a szállodai wellness szolgáltatások felértékelődnek a tél beköszöntével. Hévíz a 4., Zalakaros a 13., Bükfürdő pedig a 20. helyen végzett.

Az egész évben nagy népszerűségnek örvendő úti célok is felkerültek a szilveszteri listára. Párizs a 6., Róma a 7., Amszterdam pedig a 19. helyet szerezte meg. Érdekesség, hogy Európán kívülről egyedül Dubai került be a top 20 közé a legmagasabb, több mint 95 000 forintos átlagos kattintott árral.

A lista a trivago.hu weboldalon 2017. december 29. és 2018. január 2. közötti időszakra leadott kattintási adatokon alapszik. Az átlagos kattintott árak a hotelekre, standard kétágyas szobára és 1 éjszakára vonatkoznak.