Szilveszteri pancsolás Ábrahámhegyen, újévi csobbanás Tapolcán

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. december 30. 12:05

Szigligeten ugyan elmarad az újévi csobbanás idén, de Ábrahámhegyen várják azokat a bátor jelentkezőket, akik a magyar tenger jeges vizében mártóznának szilveszterkor, Tapolcán pedig január 1-jén fürödhetnek a "balatoni rozmárok."

Szigligeten a szépen feldíszített fenyőt december 14-én bevitték és elhelyezték a tóban, a hagyományos újévi csobbanás, a „balatoni strandszezonkezdés” és fürdőruha-bemutató viszont elmarad január 1-jén a balatoni községben.

Egy nappal korábban az ábrahámhegyiek azonban gondoskodnak a téli közösségi mártózás öröméről. Óévbúcsúztató szilveszteri pancsolásra várják a bátrakat a „Légy te az utolsó fürdőző a Balatonban!” elnevezésű rendezvényre december 31-én, fűtött sátorban, orvosi vizsgálattal összekötve az ábrahámhegyi strandon. Miután kiderül, hogy kinek nem veszélyezteti az egészségét a tó 2-3 fokos vize, délután 2-kor kezdődhet a rövid, de önfeledt vízcsapkodás. A fürdés után a helyi borászok látják vendégül a "rozmárokat" és a nézőket.

abrahamhegy_csobb

Idén Ábrahámhegyen búcsúztathatjuk az évet a 2-3 fokos Balatonban

Fotó: Ábrahámhegy település/Facebook

Az év utolsó napján éjfélkor pezsgővel koccinthatnak a vendégek a zalakarosi fürdőben. Szaunázásra, kényeztető szolgáltatások igénybevételére ezúttal is lehetőség lesz, a beltéri élménymedencék fürdőzői lézer- és fényjátékban gyönyörködhetnek.

Szilveszteri kényeztetésre várja az óévet búcsúztatókat az igali gyógyfürdő is. A Dél-Balatontól alig félórányi autóútra eső, népszerű fürdőváros zárt téri medencéiben általában annyian mártóznak meg szilveszterkor, mint egy nyári napon.

Akik az új évet is szabadtéri fürdéssel kezdenék, azokat várja Tapolca, ahol január 1-jén kilencedszer rendezik meg  a Malom-tavi örömfutást és újévi csobbanást. Tíz órakor kezdődik a fürdés – az orvosi vizsgálat ott is kötelező –, a 16 fokos tóból kilépő felnőtteket forralt borral, a gyerekeket teával, pogácsával, karácsonyi süteménnyel látják vendégül a helyi bortermelők.