Színes a CAFe Budapest tánckínálata

Forrás: MTI

 2016. október 03. 11:32

Hazai társulatok premierjei és külföldi vendégjátékok gazdagítják a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál táncos programjait október 7. és 23. között.

Vincze Balázs Bartók Béla két táncszínpadi művének egyikére, A csodálatos mandarinra készített új koreográfiát, amelyet október 7-én, a fesztivál nyitókoncertjének második felvonásában láthat a közönség a Pécsi Balett előadásában. A produkcióban a Nemzeti Filharmonikusok is közreműködnek Kocsis Zoltán vezényletével.

Ugyancsak Bartók zenéje ihlette meg Horváth Csabát, aki az 5. vonósnégyes és a Concerto mozgásszínházi lehetőségeit tárja fel október 21-én a Várkert Bazárban, ahol a Forte Társulat mellett a Bujtor Kvartett és a Hungarian Studio Orchestra is fellép.

A Szegedi Kortárs Balett eARTh című darabja október 10-én debütál a Müpában. Juronics Tamás koreográfiája igazán aktuális témát jár körül: az emberiség kíméletlenül tönkreteszi környezetét és csak idő kérdése, amíg elpusztítja saját magát is.

Szegedi Kortárs Balett


A német Familie Flöz előadásaiban a humor, a bábok, a pantomim és a komédia egyesül. A négytagú társulat Infinita című előadása a születésről és a halálról, valamint a köztes időről szól. A fesztivál közönsége október 11-én és 12-én nézheti meg az előadást a Müpában.

Október 11-én debütál a Trafó Kortárs Művészetek Házában Kálmán Eszter A tó című előadása. A hattyúk tava ihlette előadás a báb, a tánc, a test, az alak, a változás és átváltozás, az élő és az élettelen test találkozásának színházi és vizuális lehetőségeiből áll össze.

Október 14-én és 15-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában vendégszerepel a kínai kortárs tánc egyik legkeresettebb együttese, a TAO Dance Theatre. Az alapító-koreográfus Tao Ye előadása az emberi test mint vizuális forma lehetőségeit kutatja, a történetmesélés minden kényszerétől mentesen.

TAO Dance Theatre


A lengyel Cloud Theatre A Short Outline of Everything (A mindenség rövid vázlata) című darabjában nem kevesebbre vállalkozik, mint a világ történetének elmesélésére október 15-én az Átrium Film-Színházban.

A fesztiválon több előadás is foglalkozik az 1956-os események 60. évfordulójával. Ezek egyike Gergye Krisztián Egy ünnepi színjáték – ’56-’16 című új produkciója, amely október 18-án érkezik a Várkert Bazárba. Négy nappal később az ország vezető hivatásos táncegyüttesei és zenekarai, valamint a legkiválóbb amatőr néptáncegyüttesei adják elő az 1956-os forradalmat és szabadságharcot, valamint annak történelmi környezetét felidéző '56- Egy nép kiáltott című produkciót az Erzsébetligeti Színházban.