Színes programokkal vár gyereknapon a Gyermekvasút

Forrás: turizmus.com

 2023. május 23. 15:17

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút ingyenes utazást biztosít május 28-án a 18 év aluliaknak, emellett hűvösvölgyi végállomásán egész nap családi programokkal várja a látogatókat.

Május 28-án, a Gyermeknapon a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, a vonatok 40-50 percenként járnak – olvasható a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút honlapján.

Az utazáson kívül Hűvösvölgy állomáson 10 és 17 óra között családi programokkal kedveskednek a látogatóknak a gyermeknap során. A kisebbeknek lesz arcfestés, óriásszínező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya, gyermekvasúti LEGO-járművek, egyenruhás fotózás. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak.

Május 28-án a 18 év aluliak ingyenesen utazhatnak a Gyermekvasúton

Fotó: Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

 

Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak egy nosztalgiabuszra. A vasútrajongók hajtányozhatnak, és fenntartható terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A KRESZ-pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. A színpadi programok között többek között tudományos kísérletekre, zsonglőrbemutatóra és buborék showra számíthatnak a látogatók.

A rendezvényre közösségi közlekedéssel vagy kisvasúttal javasolt érkezni, parkolni csak a P+R parkolókban lehet.