Színes Szeged, tíz százalékos növekedéssel

Forrás: turizmus.com

 2015. március 05. 11:25

A nagyrendezvények idején csaknem teljesen telítettek Szeged szálláshelyei, nem csoda, ha 2015-re is színes rendezvénykínálattal rukkolt elő a város.

A Szegedre látogatók száma évről évre növekszik, 2014-ben 144 591 vendéget regisztrált a város, 10,5 százalékkal többet, mint a megelőző évben. A tartózkodási idő átlagosan 2 nap, a vendégéjszakák száma meghaladta a 283 ezret – tudtuk meg Ács Szilviától, a Tourinform-iroda vezetőjétől.

 

A növekedésben a vonzó és sokszínű attrakciók mellett óriási szerepe van az egész évet kitöltő rendezvényeknek. A Borfesztivállal, a Hídi Vásárral és egyéb kulturális és gasztronómiai rendezvényekkel színessé tett Szeged Napja Ünnepségsorozat (május 15–24.), vagy a Szegedi Szabadtéri Játékok (július 3–augusztus 21.) ideje alatt teljes házzal üzemelnek a város szálláshelyei. Az idei nyári szabadtéri játékok programjában az Álarcosbál, az Abigél, a Mamma Mia!, a Tévedések vígjátéka és a Nyomorultak is szerepel.

 

A gasztronómiai fesztiválok, mint a Hungarikum Fesztivál (augusztus 6–9.), a Tiszai Halfesztivál (szeptember 4–6.), az őszi Bortér (szeptember 16–20.), a Paprikanapok (október 3.) kulturális programokkal kiegészítve nyújtanak teljes körű kikapcsolódást. December elejétől pedig elkezdődik az adventi forgatag, gasztronómiai, kulturális rendezvényekkel a város több pontján.

„Idén tematikus sétákon keresztül szeretnénk a város rejtett kincseit, érdekességeit bemutatni, kávéházi, irodalmi, színházi, egyházi sétákon vehetnek részt a Szegedre látogatók" – tájékoztatta szerkesztőségünket az irodavezető.