Szisztematikus piacépítés Kanadában

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. szeptember 09. 12:12

A Montreali Magyar Hét egyik kísérő rendezvényeként a Magyar Turisztikai Ügynökség észak-amerikai régió marketing akcióiért felelős New York-i képviselete Turizmus Napot tartott Kanadában.

A rendezvény – mely az Ottawai Magyar Nagykövetséggel együttműködve valósult meg, s megtisztelte jelenlétével Tarlós István főpolgármester is – meghívottai a Montreal és környéke turisztikai szakma, a közvetlen légi járatot üzemeltető Air Canada Rouge szakemberei, fő utazási ügynökei, és a Montreali Magyar Héten részt vevő magyar delegáció tagjai voltak, köztük a Danubius Hotels és a Hotel Aria Budapest képviselői is.

A vendégeket Magyarország kanadai nagykövete, Ódor Bálint és Bús Szilveszter helyettes államtitkár köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a kanadai Magyar Nagykövetség és a torontói Főkonzulátus messzemenően támogatja a képviselet munkáját. A rendezvény – melyen kiemelten szó esett a Bocuse d’Or sikeres európai döntőjéről és a magyar gasztronómiáról – egyik célja volt, hogy a piacon működő társintézmények együttesen mutassák be Magyarország attrakcióit.

A képviseletvezető és az Air Canada Rouge prezentációját követően a Budapest Fesztivál és Turisztikai Központ képviseletében Pap Mária divízióvezető ismertette részletesen a főváros sokszínű kulturális kínálatát.

Magyarország Kanadában kifejtett aktív marketingtevékenységét három évvel ezelőtt kezdte el. A világ negyedik legjobban költő piacán számos marketingaktivitást hajtott végre: leisure és MICE aktivitások, roadshow, kiállításon való részvétel, értékesítési találkozók és tanulmányutak szerepelnek a palettán, valamint a képviselet koordinálásában idén májusban a Visegrádi Négyek országainak három várost érintő roadshow-ja is megvalósult.