Szisztematikusan fejleszti turizmusát Győr

Forrás: turizmus.com

 2015. március 25. 19:00

A házigazda Győr is bemutatkozott az MSZÉSZ Nyugati régiójának ülésén március 25-én. Az újdonságokról és a tervekről Domanyik Eszter, a győri Városmarketing és Programszervezési Főosztály vezetője tartott tartalmas prezentációt.

Mint kiemelte, Győr helyzete több szempontból is eltér a többi városétól, más mellett abban is, hogy városmarketingjét nem kiszervezve végzi, hanem az önkormányzaton belül különálló főosztályként. Munkájuk meghozta gyümölcsét az elmúlt években, 2009 óta megduplázódott a vendégéjszakák száma, és mára elérte a 400 ezret.

Rengeteg fejlesztés zajlott, melyek részben az Audi bővítésének nyomán 2013-ban megugrott forgalmat is segítette magasabb színvonalon kiszolgálni.

De az üzleti turizmus mellett nagy hangsúlyt  kapnak a városban a rendezvények, továbbá a sport turizmus – utóbbi több kiemelkedő létesítménnyel is gazdagodott, ilyen volt például az Audi aréna is. Nem véletlen, hogy 2017-ben Győr rendezheti meg az Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.

A további tervek között a vízi és a wellness turizmus erősítése szerepel, utóbbihoz a szakember szerint mindenképpen szükség lenne további szálláshely-kapacitásokra ebben a szegmensben.