Szlovák testvérvárosában is kapós Nyíregyháza

Forrás: turizmus.com

 2016. június 13. 19:31

A 11. Eperjesi Városi Napokon, az Eperjesi Szentháromság téri Vásár programsorozathoz kapcsolódva 2016. június 9-11. között Nyíregyháza kézműves és turisztikai ajánlatát ismerhették meg az eperjesiek a város főterén.

A három nap során a TDM munkatársai turisztikai kiadványokkal és a nyárra szóló csomagajánlatokkal népszerűsítették Nyíregyháza és a Nyírség látnivalóit. A turisztikai kínálat mellett, az érdeklődők megismerkedhettek régi mesterségekkel is, mint például a kosárfonással és bőrdíszmű készítéssel, de vásárolhattak fajátékokat és ásványokat is.A két város testvérvárosi kapcsolatának köszönhetően a standot felkeresők körében már nem volt ismeretlen a desztináció.

 

A legnagyobb népszerűségnek a gyerekek által csak „SzuperZoo"-ként említett Nyíregyházi Állatpark és az Aquarius Élmény- és Gyógyfürdőörvendett.

A sátrat meglátogató vendégek közül többen is beszámoltak már korábbi élményeikről.Különösen lelkes volt az a standunkhoz érkező csoport, akik az előző napon osztálykirándulás keretében látogattak el városunkba. Ezen kívül több konkrét érdeklődés is érkezett Nyíregyháza és a Nyírség program és szálláshely kínálatával kapcsolatban,mivel az eperjesi fiatalok, gyermekes családok közül sokan idei pihenésük helyszínéül Nyíregyházát választották- tájékoztatta lapunkat Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.