Szlovákia és pozsonyi kifli a Pozsonyi Pikniken

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 06. 22:06

Stílusosan igazi pozsonyi kiflivel, egy korty jó borral és sok-sok prospektussal várta idén is a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a piknikezőket a Pozsonyi Pikniken, amelyet hat év után új helyszínen, az Újpesti rakparton rendeztek meg szombaton.

Bár esősen indult a szombat reggel, később megkegyelmezett az időjárás a szervezőknek, és a nap folyamán ezúttal is sok ezren ettek-ittak, hallgattak zenét, sétáltak „Újlipócia" kulturális és össznépi rendezvényén, amely a hetedik alkalomra már kinőtte a Pozsonyi utat és így átköltözött a szellősebb Újpesti rakpartra. Az egész napos rendezvény programjában az előző évekhez képest sokkal nagyobb teret és időt kaptak a fiatalok, független művészi műhelyek és színpadi produkciók, a változatos műfajú koncertek mellett.

A rendezvényhez – mondhatni – már hagyományosan, harmadik alkalommal csatlakozott kiállítóként Szlovákia, illetve Pozsony turisztikai hivatala. Standjuk igen népszerű volt  – mesélte elégedetten a nap végén Sona Jelinkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselet-vezetője. Nemcsak az egyenesen Pozsonyból hozott mákos és diós kiflik és a kóstolóként kínált szlovák bor fogyott jól, hanem a prospektusokat, térképeket és más információs kiadványokat is szép számmal vitték a sétálók, akiknek jó része konkrét kérdésekkel érkezett a kinti szolgáltatásokra és lehetőségekre vonatkozóan. Sokan érdeklődtek a különféle turistakártyák iránt is.

Szlovákia kulturális ajándékot is hozott a piknikezőknek, a gyerekeknek a Bartók és a fából faragott királyfi interaktív zenés bohócjátékkal kedveskedett, míg a felnőttek immár visszatérő vendégként üdvözölhették a Fats Jazz Bandet, amely eredeti swing zenével, a múlt század harmincas-negyvenes éveinek népszerű számaival forrósította fel a hűvös estét a lelkes közönség örömére, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából.