Szlovákia őszi színei

Forrás: turizmus.com

 2019. október 26. 09:26

Szlovákiába ősszel is érdemes ellátogatni – erről beszélt Sona Jelínková, a budapesti Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője a Trend Fm műsorában.

A látogatókat az őszi táj gyönyörű színei és gazdag programkínálat várja. Ezen a hétvégén például Pozsonyban és Kassán (de a csehországi Prágában és Brnóban is) lehettek izgalmas keresőjáték részesei az érdeklődők. Minden városnak vannak olyan rejtett látnivalói, amelyek mellett nap nap után elmegyünk, anélkül, hogy felfigyelnénk rájuk, pedig különlegesek.

Pozsonyban például ilyen látnivaló egy napóra, Kassán egy fordított piramis.

A hétvégén ezek mellett a látnivalók mellett városonként száz pop-art pléhdobozt helyeztek el, benne egy színes zoknival.

Az ősz színei a szlovák hegyekben

Fotó: slovakia.travel

Donovalyban gyönyörű ősz van most, pirosak és sárgák a falevelek, érdemes bejárni a Gyömbért, a Chopokot, utána pedig a szállodákban jó zene mellett borokat kóstolni szlovák ételspecialitások mellé, és végignézni egy szabrázst (a palack szablyával történő felnyitása).

De ugyanilyen izgalmasak a holicsi és a szomolányi várkastély szörnyeket és szellemeket megidéző rendezvényei is.

A legfrissebb adatok szerint idén augusztus végéig 4,4 millió látogató Szlovákiába. A látogatók fele szlovák volt, az üdülési csekk bevezetésének köszönhetően ugyanis szépen fellendült a belföldi forgalom, tavalyhoz képest 17 százalékkal nőtt nyár végéig – mondta Sona Jelínkova.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).