Szlovákiában a túrázás a legnépszerűbb sport

Forrás: ujszo.com

 2018. november 05. 12:52

A szlovákok 76 százaléka a természetben végzett mozgást helyezi előtérbe, 17 százalék pedig egy napot sem tud elképzelni sport nélkül.

Legtöbben az egészség megőrzése érdekében sportolnak – ez derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet az Intersport társaság készíttetett 1005, 14–69 éves ember megkérdezésével. A felmérést 2017 nyarán végezték a környező országokban is, és kiderült, hogy Szlovákia lakossága tartja legfontosabbnak a sportot, elsősorban mert – a megkérdezettek 62 százaléka szerint – a sport erősíti a baráti és a családi kapcsolatokat. A környező országok közül Szlovákiában kedvelik legjobban a túrázást (51 százalék), második helyen 47 százalékkal a kerékpározás, a harmadikon pedig az úszás végzett (44 százalék). Csehországban, Ausztriában és Németországban az úszás vezet. Magyarországon a kerékpározás a legnépszerűbb. A szlovákiai férfiak körében is a kerékpározása legkedveltebb sport.

A környező országok közül Szlovákiában kedvelik legjobban a túrázást

Fotó: pixabay.com

Azt is szemügyre vették, hogy milyen a gyerekek kapcsolata a sporthoz. A megkérdezettek 62 százaléka gondolta, hogy a gyerekeknek többet kellene sportolniuk és 68 százalék a kerékpározást természetesnek tartotta. A megkérdezettek 62 százaléka állítja, hogy a közös kerékpártúrák erősítik a családi összetartást. Már a gyermekkorban eldől, hogy melyik gyereknek milyen lesz a viszonya a sporthoz, a közös családi élmények a gyerekekkel eltöltött szabadidő fontos része.

Kapcsolódó cikkek