Szlovén beutaztató workshop butik stílusban, csillagtúrákkal

Szerző: Révész Róbert

Forrás: turizmus.com

 2022. június 10. 10:15

Május végén rendezték meg a SIW2022-öt, azaz a hagyományos szlovén beutaztató workshop idei eseményét, amely a tavalyi évi megoldáshoz hasonlóan ezúttal is csillagtúraszerűen mutatta be Szlovénia négy fő turisztikai régióját.

Amint azt a megnyitóról szóló beszámolónkban korábban megírtuk,  idén 25 országból 124 szakmai partnert, vásárlót láttak vendégül a házigazdák.

Rimske Toplice, workshop

Fotó: turizmus.com

A vasárnap esti megnyitó után, hétfő és kedd reggel négy-négy busz indult útjára Ljubljanából, hogy bemutassa a Szlovéniát értékesítő külföldi utazási irodai partnereknek az ország négy fő turisztikai régióját. Ezek a következők:

  1. Ljubljana és Közép-Szlovénia
  2. Szlovén Adria és Karsztvidék
  3. Szlovén-Alpok
  4. Pannon Termálrégió.

Minden nap mást láthattak a szomszédos országból az utazási irodai szakemberek és más szolgáltatókkal tudtak a helyszínen találkozni, ismerkedni, egyeztetni. Így idén szakmai górcső alá kerülhetett Celje, Bled, Koper, a BRDO Birtok, a Logar- és a Vipava-völgy, a Postojnai Cseppkőbarlang, Bohinj és Maribor.

Kilátás Celje várából

Fotó: turizmus.com

A desztinációs látnivalókon túl a résztvevők olyan élményekkel is gazdagodhattak, mint a Lisjak Oliva Birtok retró gourmet túrája, a Michelin-csillagos séf Tomaz Kavcic bemutatója a Zemono Manorban (Vipava-völgy), vagy egy különleges csokikészítő workshop, ahol mindenki elkészíthette a saját, egyedi ízesítésű csokikreációját.

Rimske Toplice

Fotó: turizmus.com

A csokikészítő workshopnak a Teta Frida (Frida nagynéni) Csokimanufaktúra adott otthont, amely festői környezetben, Maribortól mindössze öt kilométerre, a duzzasztott Dráva folyó mellett, a Dráva Center közvetlen szomszédságában fekszik.

A Teta Frida Csokimanufaktúra "csokifaluja"

Fotó: turizmus.com

Miközben a csokik hűltek, a manufaktúra munkatársa körbevezette a szakmabelieket a „csokifalun",  ahol 12 db új, rendkívül praktikus – természetesen csokikkal is – teljesen felszerelt 2-4 férőhelyes minifaház várja a vendégeket, pazar kilátással a folyóra és szemközti dombokra.

SIW2022 workshop a Teta Frida teraszán

Fotó: turizmus.com

Az eseményt kedden este, a  csillagtúrák befejezése után fogadás zárta a ljubljanai Intercontinental Hotel tetőteraszán, ahol a szakemberek megvitathatták az elmúlt napok tapasztalatait.

#siw2022 #Ifeelslovenia