Szlovén falusi vendéglátók jártak Heves megyében

Forrás: turizmus.com

 2015. november 10. 13:24

November első hetében Magyarországra látogatott a Szlovén Falusi Turizmus Egyesület közel 100 tagja tapasztalatcserére.

A szlovén vendégek Szentgotthárdon előadást hallgattak meg a magyarországi falusi turizmus helyzetéről, majd Budapest nevezetességeivel ismerkedtek. Galgahévízen a Molnár Biokertészet termelési és kereskedői módszereiről és tapasztalatairól beszélgettek, ezután a Heves megyei Domoszlón az Öregház Vendégház látta vendégül a nagy létszámú társaságot.

 

Itt Hollóné Czvack Marianna, a Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket és mutatta be az egyesület tevékenységét. Egerszalókon a Helli Pince különleges belső tereibe kaptak betekintést, borkóstolóval kísérve. Egerszalók emblematikus látványosságának, a Sódombnak a megtekintése után egy rövid egri városnézés következett.

 

A szlovén szövetség elnöke, Venceslav Tusar elismerően nyilatkozott a szakmai programról, amelyen a szlovén Mezőgazdasági Minisztérium támogatásával vehettek részt. A szakmai program összeállításában és a csoport kísérésében a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület TDM-menedzsere, Szádeczky Kornélia működött közre.