Szlovén-magyar turisztikai projektekben vesz részt Zala megye

Forrás: MTI

 2016. szeptember 22. 17:03

A határtérség turisztikai kínálatba illesztését, illetve az egykori vasfüggöny vonala mentén kerékpáros szolgáltatások fejlesztését támogatja az a két szlovén-magyar projekt, amelyben a Zala Megyei Önkormányzat is részt vesz.

A Zala Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén hagyta jóvá, hogy az összesen mintegy 4,3 millió euróból megvalósuló Interreg programokban részt vesz. A Guide2Visit elnevezésű, 2 millió eurót meghaladó projektben partnerként szerepel, a 2,3 millió euró költségvetésű Iron Curtain Cycling projektben pedig vezető feladatot vállalt a zalai önkormányzat.

A Guide2Visit projekt a határtérség vidékies, aprófalvas, periférikus területeit illeszti a turisztikai kínálatba egy komplex látogatóirányítási rendszer kialakításával, ezen belül megjeleníti a közös turisztikai tájegységek sajátos építészeti, népi hagyományait és természeti értékeit, illetve támogatja az elszórtan elhelyezkedő kisebb látnivalók egységes termékké fejlesztését.

Az Iron Curtain Cycling projekt révén egy összefüggő, határon átnyúló kerékpáros turistakínálatot kívánnak kialakítani a nemzetközi, észak-déli irányú EuroVelo13 útvonalhoz csatlakozva. Erre fűznék fel a helyi, térségi kerékpározható útvonalakat, amelyet kerékpárosbarát szolgáltatásokkal és egyéb kínálattal egészítenek ki.