Szlovénia meghosszabbította a korlátozásokat

Forrás: MTI

 2021. január 07. 09:09

Most először fordult elő Szlovéniában, hogy a tesztekkel kimutatott új koronavírus-fertőzések napi száma meghaladta a háromezret – derült ki a válságkabinet szerdai jelentéséből.

A szlovén kormány közben január 13-ig meghosszabbította az üzletek és szolgáltatások zárva tartására vonatkozó rendeletét

Ez alól továbbra is kivételt képeznek a piacok, az újságárusok és a fodrászszalonok. Változatlanul nyitva tartanak továbbra is az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközöket forgalmazó boltok, a drogériák, a mezőgazdasági boltok, a bankok, a posták és a működnek csomagküldő szolgálatok.

Az üzleteken belül továbbra is egy vásárló juthat 30 négyzetméterre, és 21 órától reggel hat óráit tilos alkoholt árusítani.

Koronavírus-teszt

Újabb csúcson a szlovéniai fertőzöttek száma

Fotó: 123rf.com

A kabinet által közzétett adatok szerint kedden 3354-gyel nőtt a fertőzöttek száma, és elhunyt újabb 31 beteg. A koronavírusos betegek közül 1177-en vannak kórházban, 182-en intenzív osztályon.

Kedden 22 194 tesztet végeztek az országban. A PCR-tesztek 37,4 százaléka, az antigén gyorstesztek 4,9 százaléka lett pozitív.