Szolgalelkű Óriások – online filmpremier július 1-jén

Forrás: turizmus.com

 2020. június 30. 14:18

Július 1-jétől egy héten át szabadon megtekinthető a Szolgalelkű Óriások című magyar dokumentumfilm, amely a turizmusban dolgoztatott délkelet-ázsiai elefántok szomorú életébe enged bepillantást.

A film készítői, Csapó András, Majoros Kinga és Mátai András 2019-ben indultak útnak, és utazásuk során három elefántparkot jártak végig. A tervük az volt, hogy egy olyan túrán keresztül mutassák be az elefántok sokszor keserves mindennapjait, amelyet az átlagturista követ.

Az ilyen túrákon sokszor alkalom nyílik arra, hogy az utazó kapcsolatba kerüljön ezekkel a varázslatos és békés óriásokkal. Ki tudna ellenállni annak, hogy egy like-özönt hozó, kedves kép készüljön róla egy elefánttal? A film e jelenség mögé enged mélyebb betekintést, feltárva a szomorú valóságot.

Egy kép a filmből

Fotó: Szolgalelkű Óriások

A film az elefántshow-k sötét világa mellett szerencsére pozitív változásokról is beszámolhat. A stáb az úgynevezett etikus elefántparkokat is bemutatja a nézőknek, majd Sangdeaun “Lek” Chailert, a világszerte “elefántsuttogóként” ismertté vált állatvédő segítségével útmutatást is ad arra vonatkozóan, mit tehetnek az utazók annak érdekében, hogy ne támogassák tovább az elefántok és más vadállatok kizsákmányolását.

A Szolgalelkű Óriások című film online premierje: 2020. július 1.

A film 2020. július 8-ig szabadon megtekinthető ezen az oldalon.

A film előzetese itt látható.