Szolgáltatóközpont épül a balatonfüredi kemping mellett

Forrás: turizmus.com

 2023. január 31. 13:29

Egész éves szolgáltatófunkciót kap Balatonfüred nyugati kapujában, a kemping bejárata melletti terület. Az építkezést még ez évben szeretnék elkezdeni, és jövő év nyarára tervezik a nyitást.

A tervezett szolgáltatóközpont kétszintes épület lesz, amelyen kívülről fém zsaluszerkezet fut majd végig nagy üvegfelülettel.

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szerint a Kékszalag sétányhoz és a nyitott kempinghez kapcsolódó beruházással meghosszabbodik a part menti, élettel teli terület – írja a hirbalaton.hu.

A magántulajdonban lévő ingatlanra költözik a városban harmincéves múlttal rendelkező Sekli pizzéria is.

A környezetbe illő szolgáltatóközpont látványterve, a fákat a födémen fogják átengedni

Fotó: Füred TV

A  turisztikai egyesület elnöke üdvözölte, hogy olyan beruházás készül, amely egész éves szolgáltatásokat biztosít majd. Böröcz István szerint a tervezett épületek teljes mértékben a környezetbe illenek. Azt is hozzátette, hogy hamarosan a terület egykori Görög falu felőli oldala is megújul.

Várady-Szabó János beruházó elmondta, a területen lévő fák közül a lehető legtöbbet meg szeretné tartani, illetve újakat ültetni. A tervek úgy készültek, hogy a födémen át fogják engedni a fákat, hangsúlyozta. A magántulajdon beépítettsége nem fogja elérni a 30 százalékot ígérte a beruházó.