Rénszarvasszánnak álcázott Mikulásbusz közlekedik Szombathelyen

Forrás: turizmus.com

 2023. december 06. 12:48

Szombathely és környékének turisztikai szervezete, a Savaria Turizmus Kft. a Blaguss Agora Hungary Kft. busztársaság együttműködésével az adventi időszakban ünnepi hangulatot varázsol, és különleges karácsonyváró meglepetéseket tartogat a városba látogatók számára.

Advent alkalmával nem kevesebbre vállalkozott a busztársaság, mint hogy a karácsonyi hangulat szellemében fényárba öltözteti az egyik buszát. A LED szalagokkal feldíszített busszal a mindennapi közlekedésben nemcsak a várakozás, hanem az utazás élményét is még varázslatosabbá teszik. A több heti tervezés és két napig tartó "beöltöztetés" eredménye lett a rénszarvasszánnak álcázott guruló járgány. A feldíszített, fényárban úszó busz – amely rendes vonaljeggyel vehető igénybe – először december 5-én, napnyugta után gördült ki a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon.

Elindult Rudolf, a szombathelyi Mikulásbusz

Fotó: Savaria Turizmus  / Mészáros Zsolt Sadness

 

A busz különlegessége, hogy minden nap – sőt napon belül is – más-más járat lesz, így a karácsony előtti időszakban gyakorlatilag minden buszozó utazhat majd Rudolffal, a Mikulásbusszal. Menetrendje a társaság oldalán érhető el.

Rénszarvasszánnak álcázták a guruló járgányt

Fotó: Savaria Turizmus. / Mészáros Zsolt Sadness

A tavalyi évben hagyományt teremtő céllal már hangulatos karácsonyi köntösbe öltözött egy buszváró a Thököly utca 33. szám előtt a Fő tér felőli oldalon, melyet az idei évben is megszépít a Savaria Turizmus Kft.

Az előző évi „karácsonyi szoba" tematikájú dekoráció megújult, és egy kültéri karácsonyi utcarészlet hangulatát teremti meg, melynek elmaradhatatlan részét képezi az idei évben is a plüsskanapé. A harmonikus várakozás érdekében, lágy, a háttérben felcsendülő karácsonyi dallamokkal egészül ki a karácsonyváró hangulat. A buszmegálló egészen december végéig pompázik adventi díszben.

Ünnepi buszvárót is kialakítottak a városban

Fotó: Savaria Turizmus / Mészáros Zsolt Sadness

 

Hagyományosan december 1-jén indult és 24 napon át tart a szombathelyi turisztikai szervezet által meghirdetett Savaria Kalendárium elnevezésű nyereményjáték. Ennek során egy Szombathely történetével kapcsolatos helyes válaszért cserébe naponta értékes nyereményekhez – koncert-, színház-, bábszínházi jegyekhez, éttermi ajándékutalványokhoz, helyi művészek munkáihoz, helyi sportcsapat ajándékaihoz stb. – lehet hozzájutni.

December 9-én és 16-án (szombaton) 14 órakor adventi városnéző sétára invitálják az érdeklődőket, amelyen Orbán Róbert helytörténész Szombathely különleges arcait mutatja be. A részvétel ingyenes, találkozó a Tourinform iroda előtt (Király u.–Fő tér sarok) 13:50-kor.