Szombaton jön a kéktúrázás napja!

Forrás: turizmus.com

 2020. október 05. 10:11

70 túra, 70 helyszín,1168 km, 31550 méter szintemelkedés 1 nap alatt – az ősz legnagyobb túraeseményére hív a Magyar Természetjáró Szövetség szombaton.

Október 10-én az Országos Kéktúra egy nap alatt történő közösségi teljesítésére invitálja a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) a természet kedvelőit. Közösen, de a felelős túrázás szabályait betartva, vigyázva egymásra és a természet kincseire – hirdeti az MTSZ.

A Magyarország legszebb hegycsúcsait bebarangoló túrákat felkészült szakemberek vezetik, a távok átlagos fizikummal bárki által teljesíthetőek. A túraszakaszok egy része már megtelt, de még lehet találni szabad helyeket. A túrákra csupán regisztrálni kell a kekturazasnapja.hu honlapon, a részvétel ingyenes.

70 helyszínen várják szombaton a túrázókat

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok és  a natúrparkok szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére. A következő években az Alföldi és a Dél-Dunántúli Kéktúrát veszik sorra, így 3 év alatt teljessé zárul a Kék Kör – tájékoztatta szerkesztőségünket a szövetség.

Kapcsolódó cikkek