Szombattól nem kérik az oltási igazolást a kanadai határokon

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 27. 11:13

A kanadai kormány immár hivatalosan is bejelentette, hogy október 1-jétől eltöröl minden járványügyi beutazási korlátozást.

Már nem lesz szükség az oltási igazolványra most szombattól a kanadai határokon, a repülőtereken nem fognak szúrópróbaszerű Covid-19-teszteket végezni, és az egészségügyi adatok bejelentésére is szolgáló ArriveCAN alkalmazás használata is opcionális lesz – írja a ctwnews.ca.

A korlátozásokat az óceánjáró hajókon is feloldják, bár az utasok és a legénység védelmét szolgáló irányelvek továbbra is „igazodni fognak az Egyesült Államokban alkalmazott megközelítéshez”.

Ezenkívül eltörlik a kötelező maszkviselést is a vonatokon és a repülőgépeken, bár a hatóságok továbbra is „erősen ajánlják” a jó minőségű és jól illeszkedő maszk viselését utazás közben.

Kanada is feloldja a beutazási korlátozásokat

Fotó: 123rf.com

A koronavírusos tüneteket mutató utazókat arra kérik, hogy az országba történő érkezéskor lépjenek kapcsolatba a személyzet egyik tagjával vagy a határon szolgálatot teljesítő egyik tiszttel, aki egy karanténtiszthez irányíthatja őt, hogy az eldöntse, az utazónak szüksége van-e további orvosi vizsgálatra.

Az enyhítés háttere a kanadai kormány indoklása szerint az, hogy az ország a modellezések alapján nagyrészt túljutott az omikron variáns kiváltotta fertőzési hullám csúcsán, magas az átoltottság, alacsonyabb a kórházi ellátásra szoruló betegek és a halálozások aránya, valamint könnyen elérhetőek az emlékeztető oltások, a gyorstesztek és a Covid-19-kezelések.