Szombattól újra látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum

Forrás: turizmus.com

 2020. június 19. 11:22

Az épületben egyszerre 250 látogató tartózkodhat, és célszerű előzetesen regisztrálni a kiállításokra.

A Magyar Nemzeti Múzeum és tagintézményei – az Esztergomi Vármúzeum, Balassa Bálint Múzeum és Babits Mihály Emlékház, a sárospataki Rákóczi Múzeum, a visegrádi Mátyás Király Múzeum, a vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény, a nyírbátori Báthori István Múzeum, a balassagyarmati Palóc Múzeum –   június 20-tól ismét megnyitja kapuit a látogatók előtt. A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum  június 23-tól várja az érdeklődőket.
A Magyar Nemzeti Múzeumban az állandó kiállítások mellett a járvány előtt épphogy megnyitott, Közös Időnk ’89-90 című közösségi kiállítás látogatható.

A tervekkel ellentétben a CLARA – Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött című időszaki kiállítás technikai okok miatt egyelőre még zárva tart.

A múzeumkertben vezetett séták is indulnak hétvégenként

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

A múzeum a járványhelyzetre való tekintettel, a hatósági intézkedéseknek megfelelően új szabályokat léptetett életbe a látogatók biztonságának érdekében. A múzeum tereiben kötelező a saját maszk viselése, és a bejáratnál kézfertőtlenítő automaták biztosítják a fertőtlenítést. Amennyiben a látogató nem hoz magával maszkot, a pénztárnál újat vásárolhat.

A kiállítások megtekintése előzetes regisztrációval lehetséges 10 órától 18 óráig, négy idősávban. A múzeum elsősorban online jegyvásárlásra biztatja a látogatókat Jegymester felületén. Az épületben a kétórás idősávokban egyszerre 250 látogató tartózkodhat. Előzetes jegyvétellel 200 fő érkezhet, de az intézmény azokra is gondol, akik korábban nem regisztráltak: az idősávokon belül maximum 50 fő a pénztárban, bankkártyával történő fizetés után szintén beléphet. Amennyiben a múzeumban egy időben jelenlévő látogatók száma eléri a 250 főt, az ezen felül érkező látogatóknak a következő idősávig várakozniuk kell.

A megújult Múzeumkert már nyári pompájában fogadja a hűsölni szándékozókat. Akik többet szeretnének megtudni a kert múltjáról és a fák alatt megbújó szobrokról,  június 20-tól, minden szombat és vasárnap vezetett kerti sétán vehetnek részt. A kicsikre és szüleikre is gondolt a múzeum múzeumpedagógiai csapata: öt héten keresztül,  június 29-i indulással tábort szervez, minden turnus más történeti kort érint majd.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.