Szőnyegre lépni muszáj

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 09. 07:57

Budapesten, a Vajdahunyad vára előtti szabad területen szőnyegekkel borították be a Marokkói Kézműves és Kulturális Hét látványsátrai közötti „udvart”.

Szeptember 7. és 16. között 30 kézműves a látogatók szeme láttára készíti szőttes-, réz-, fa-, ezüst-, bőr- és agyag remekeit. A 7-i megnyitó napján, az első látogatók még láthatóan óvatosan léptek a füves területet beborító szőnyegekre, de a rendkívül barátságos házigazdák hamar eloszlatták kétségeiket, igen, szőnyegre lépni muszáj, ha a sátrak közelébe akar kerülni az érdeklődő.

Az ezüst ékszereket meg is lehet vásárolni

Fotó: turizmus.com

Középen, művészi népviseletben Karima Kabbaj, a Marokkói Királyság nagykövete

Fotó: turizmus.com

A megnyitón a meghívottak marokkói divatbemutatóban is gyönyörködhettek: Sara Zerroily, divattervező munkáit láthatták a kifutón felvonuló manökeneken.

Fotó: turizmus.com

 

Adnani úr és Zerroily asszony

Fotó: turizmus.com

Karima Kabbaj Asszony, a Marokkói Királyság magyarországi nagykövete megnyitóbeszédében kiemelte, hogy ez az esemény nem jöhetett volna létre Abdellah Adnani, a Marokkói Iparművészeti Intézet főigazgatójának hozzáértő munkája nélkül.

A megnyitón képviseltette magát a diplomáciai testület számos tagja, több tucatnyi ország nagykövete.

Az eseményt a Marokkói Királyság magyarországi nagykövetsége szervezi, együttműködésben a  Marokkói Turisztikai  és Gazdasági Minisztériummal és a Maison d'Artisan-nal, valamint, magyar részről a Külgazdasági és Külügyminisztériummal és a Főpolgármesteri Hivatallal.

További információ a rendezvény Facebook oldalán található.

Fotó: turizmus.com

Szőnyegre lépni muszáj

Fotó: turizmus.com