Születésnapi piknik a szolnoki RepTárban

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 26. 10:45

Nosztalgiavonat, csak erre az alkalomra megnyitott repülőgépek és légi bemutató – augusztus 31-én rendezik meg a RepTár Pikniket Szolnokon.

Immár harmadik alkalommal rendezik meg Szolnokon a RepTár Pikniket, melyet idén a múzeum születésnapjával és a Szolnok Napja programjával kötnek össze a szervezők.

Ebben az évben is különleges családi programokkal várnak mindenkit. A RepTár élményelemein, azaz a 4D mozin, a szimulátorparkon és a csúszópályán kívül olyan repülőgépekbe is be lehet ülni ezen a napon, amelybe a hétköznapokon nincsen lehetőség.

Az érdeklődők beszállókártya vásárlása esetén beszállhatnak a MiG-21, JAK-52 gyakorlógépekbe, kinyitják előttük a MiG-29 vadászrepülőgép pilótafülkéjét, valamint egy MiG-21 pilótafülke is érkezik – tájékoztattak a szervezők.

A rendezvény plakátja

Fotó: RepTár

A piknik napján a MÁV Nosztalgia Kft. Budapest Nyugati Pályaudvarról különvonatot indít Szolnokra, ugyanis az idén 172 éves a Pest–Szolnok vasútvonal.

A gyönyörű nosztalgiakocsikból álló szerelvényt a 424.247-es gőzös húzza, ami a szolnoki vasútállomás megálló után gördül a RepTárhoz. A múzeum látogatói a nap folyamán megcsodálhatják a patinás kocsikat, valamint a mozdonyt is.

Ez a nap a repülésről szól, így egy Darumadár segítségével több 10 méter magasságba lehet felemelkedni és fentről megtekinteni a RepTár udvarát és környékét. A szabadesés élményét is átélhetik azok, akik a Big Air Bag-ről leugranak.

Az igazi kalandorok lézerharcban tehetik próbára ügyességüket, 6 méter magas mászófalra küzdhetik fel magukat, a legbátrabbak egy igazi űrhajós kiképzésen vehetnek részt egy 3D karika segítségével.

A pákozdi Katonai Emlékpark munkatársainak jóvoltából Raptor lézerharcban, kézigránátdobó gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek a látogatók.

A szolnoki Kölyökpark kreatív és komplex játékokat hoz. Érkeznek a katonai toborzók, az udvaron drónreptetés és tankbemutató lesz többször a nap folyamán, valamint a kisteleki veterán autósok és motorosok is felsorakoznak.

További programok itt: www.reptar.hu.