Születésnapot ünnepelt a Hertelendi Termálfürdő

Forrás: turizmus.com

 2017. június 07. 15:02

Hétvégén ünnepelte 10. születésnapját a Hertelendi Termálfürdő. A jeles alkalomból jól megizzasztották a közönséget, hiszen ekkor tartották az első Szauna Klasszikot, ami a legprofibb magyar szaunamesterek megmérettetése.

A klasszik elnevezés arra utal, hogy a találkozón az alapvető technikákat mutatták be, látványos show elemek nélkül, kizárólag a szaunaélményre koncentrálva. A megmérettetésen 5 tökéletes programot bemutató mester kapott példás minősítést a zsűritől: Bagó Gábor, Baráth Péter, Bartha Gábor, Farkas Evelin és Németh Miklós Donát, akik egytől-egyig hazánk szakmai kiválóságai, többen megtöltötték a 60 fős szaunát is.

Komoly felkészülés előz meg egy-egy ilyen bemutatót. A mesterek a teljes összhangra törekszenek mozdulataikban, minden pillanatban együtt kell élniük a zenével és a közönséggel. A cél, hogy a vendég megkapja amiért jött: hidegrázás a forró szaunában. Ez a speciális libabőr-érzés ugyanis endorfint szabadít fel a szervezetben, boldogságérzetet ad, emiatt újra és újra át akarjuk élni.


Amit persze jó szívvel meg is tehetünk, hisz testnek és léleknek egyaránt jót tesz. A mesterek legyezéssel érik el ezt a speciális állapotot. A legyezési technika igen változatos, az ejtőernyőstől, a zászlóson át a helikopterig mindenfélét alkalmaznak.

Az időjárás is a szervezők mellé állt, hiszen a csodás nyári napsütésnek köszönhetően a koncerteket szabadtéren tarthatták meg, miközben a nagyérdemű a medencékben frissült fel.

Összesen csaknem másfél ezren fordultak meg a három napos rendezvényen. A szervezők remélik, hogy az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések hozzájárulhatnak a szaunázás hazai népszerűsítéséhez és kicsit új értelmet adhatnak az aktív pihenésről alkotott képünknek.