Szüreti Napok Badacsonyban

 2013. szeptember 05. 18:26

Szeptember 6-8. között ismét a Badacsonyi Szüret várja a látogatókat a badacsonyi kikötő melletti parkban, ahol a folyamatosan zajló programok mellett nyolc badacsonyi borászat kínálja kiváló borait az immár hagyományosan mindig szeptember második hétvégéjén zajló rendezvényen.

A rendezvényre érkezők megismerkedhetnek a régió történelmével, kulturális tradícióival, valamint a borkészítéssel és gasztronómiai hagyományokkal is, szombat este szüreti bálra várják a vendégeket.

Vasárnap délelőtt kerül sor a rendezvény fő műsorszámára, a szüreti felvonulásra, amelyen a hagyományos ökrösfogat mellett felvonulnak az ország idelátogató borrendjei, a környező települések küldöttségei, Badacsonytomaj civil szervezetei és városrészei, vállalkozói és vállalkozó szellemű lakosai. A felvonuláson részt vesznek az országból meghívott néptáncegyüttesek, lovas fogatok, zászló-zsonglőrök, római légiósok, hagyományőrző egyesületek és sokan mások.  Nem hiányzik majd a vidám társaságból a hagyományőrző résztvevők, valamint a borokat kínáló önkéntesek hada sem.  Gasztronómiai és borászati programok, kézműves vásár, kulturális programok, szabadtéri élő koncertek várják a hétvégén Badacsonyban a kikapcsolódni vágyókat, valamint a régió borait, és konyháját szerető vendégeket.