Szurkolás és networking a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. január 11. 11:11

A szervezők reményei szerint telt házas lesz a kontinens legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázóinak küzdelmét ígérő ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Európa-bajnokság Debrecenben, január 24–26. között.

Az Európa-bajnokságnak helyet adó Főnix Csarnokban a hatalmas jégfelület ellenére várhatóan forró lesz a hangulat, hiszen a magyar versenyzők a legutóbbi nemzetközi versenyeken igen eredményesen szerepeltek (a 2018-as téli olimpián a short track férfiváltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét, a 2019-es Európa-bajnokságon pedig négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szerezett a csapat), s a debreceni megmérettetésen is nagy reményekkel indulnak.

Az „Európa Debrecenben gyorsul" mottójú eseményen azonban nemcsak izgalmakra, de színvonalas szervezésre is számíthatnak a látogatók, hiszen Debrecen az elmúlt másfél évtizedben közel 30 nemzetközi verseny házigazdájaként bizonyított, a Főnix Csarnoknak pedig nem ismeretlen a sportág, a 2013-as short track világbajnokságra ugyanitt került sor.

A 2013-as short track világbajnokságot is a Főnix Csarnokban tartották

Fotó: HunSkate

Az április végén, a debreceni Jeges Majálison elkészített tesztpálya sikeresen vizsgázott, majd komoly beruházás keretében teljesen felújították a csarnok jégkészítő rendszerét is, a feltételek tehát adottak a tökéletes versenyhez.

A két hét múlva kezdődő, háromnapos esemény első napján az előfutamokra és a váltó negyeddöntőkre kerül sor, szombaton helyosztó futamokkal, elődöntőkkel, negyeddöntőkkel és döntőkkel folytatódik a küzdelem. A női és férfi 3000 méteres szuperdöntőt vasárnap kora délután tartják, a verseny a női- és a férfiváltók döntőjével zárul.

A debreceni Európa-bajnokságon nagy reményekkel indulnak a magyar versenyzők

Fotó: HunSkate

Unatkozni az sem fog, aki nem elkötelezett rajongója a sportágnak: a szervezők látványos show-elemekkel, szórakoztató betétprogramokkal tarkított versenyt álmodtak meg, amelyre naponta 4000-4500 szurkolót várnak.

Az esemény hivatalos oldalán megtekinthető a program és online jegyvásárlásra is van lehetőség. A diák- és felnőtt jegy, illetve bérlet mellett kiemelt szektorokba szóló GOLD jegy is váltható. A korlátozottan vásárolható ICE VIP csomag a cégek számára is érdekes lehet: a csomagot megvásárlók kiemelt ülőhelyről figyelhetik a versenyt, a futamok után találkozhatnak bajnokainkkal, bepillanthatnak a kulisszák mögé, de akár tárgyalásokat is tarthatnak a 8 fős Sky Box-ban.