Találd meg az őseidet a saját hotelszobádból!

Forrás: turizmus.com

 2020. február 19. 15:26

Újfajta, ingyenes szolgáltatást vezetett be az amerikai Salt Lake Cityben található Kimpton Hotel Monaco. Együttműködést kötöttek az Ancestry.com-mal, amely az egyik legnagyobb internetes platformja a családfakutatásnak.

Ez a téma az Egyesült Államokban és Kanadában különösen izgalmas, mert az őslakosokon kívül mindenki más kontinensről vándorolt be. Azzal, hogy ingyenes hozzáférést biztosítanak a vendégek számára az Ancestry kiterjedt online családtörténeti erőforrásaihoz, egyedülálló és hosszú életűnek tűnő marketingeszközt vezettek be.

A vendégek azért, hogy több információt megtudjanak a múltjukról, feltárják származásukat és tisztában legyenek kulturális gyökereikkel, hajlandók pénzt és időt áldozni, és akár több napot is lefoglalnak – írja a Travel+Leisure.

A Kimpton Hotel Monaco Salt Lake City vendégei bepillanthatnak saját családjuk múltjába

Fotó: Kimpton Hotel

Ahogy a vendég megérkezik a szállodába, kap egy hozzáférést a wifihez, majd ellátogat a szálloda honlapjára, és hamarosan bepillantást nyerhet a több milliárd adatból álló információhalmazba, hogy megtudjon egy kicsivel többet magáról és őseiről.

"Fontos küldetésünk, hogy a vendégeknek  egy ilyen személyes ügyben segítsünk" – hangsúlyozta Jared Tomlinson, a szálloda értékesítési- és marketing igazgatója.Az Ancestrynek több mint 20 milliárd adata található fenn a neten.Nemcsak a születési helyekről és a házasságokról, de a régi nevekről, a hajókon való érkezések idejéről, a betegségekről, vagy a régi lakcímekről. Egy ilyen alapos kutatás egyébként 20-45 dollár közötti összegbe kerül havonta, ugyanis sokan nem egyszeri megbízást adnak a vállalkozásnak, hiszen nem mindig sikerül pár hét alatt kideríteni a családfa minden részletét.

Előre soha nem lehet tudni, milyen újsággal megy haza a turista. Akár az is előfordulhat, hogy felfedezett egy új rokont, aki egy olyan távoli országban született, amiről nem is tudott a család. Ezeknek a felfedező lehetőségnek köszönhetően emelkedhet az olyan utazások száma, amikor valaki az őseit nemcsak számítógépen keresztül nézi meg, hanem útra kelve, a való életben is. Szakértők szerint ez egy most éledező, friss turisztikai ágazat.

Kapcsolódó cikkek