Támogatást nyert a balatonföldvári turisztikai összefogás

 2013. január 24. 20:31

Példaértékű összefogással, a tagság által összeadott önerővel sikerült támogatást nyernie a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesületnek, amelynek révén a nagyrendezvényekhez szükséges fejlesztéseket valósíthatnak meg az érintett településeken - mondta Fekete Tamás, a helyi TDM-szervezet alelnöke az MTI-nek csütörtökön.

A balatonföldvári turisztikai régió vállalkozásai és szállásadói adtak össze egyenként 5-150 ezer forintot, továbbá beszállt Balatonszemes önkormányzata is a pályázatba, így sikerült támogatást nyerni a térség turisztikai attrakcióinak 53 millió forintos fejlesztéseire, amelyeket az idei és jövő évi szezonra valósítanak meg.
A vendégvonzó nagyrendezvények számára színpadot, valamint professzionális fény- és hangtechnikát vásárol az egyesület, illetve Balatonszemesen információs pavilon létesül és működik. Fontos lépéseket tesznek a térség turizmusmarketingjének javítására. Új nagyrendezvényként debütál idén Balatonföldváron a Bajor Gizi Emlékév és Utcaszínházi Fesztivál, továbbá növelni kívánják a népszerűségét a tavaly Balatonföldváron először megrendezett Balatoni Halásznapnak, míg Balatonszemesen a Nyármarasztó ígérkezik minden eddiginél színesebbnek a TDM-pályázatnak köszönhetően - fogalmazott Fekete Tamás.
Hozzátette: a térségben ennél is több turisztikai fejlesztésre lehet számítani, hiszen most nyert 181 millió forintos támogatást a balatonföldvári kistérségi társulás a szántódi révtől induló bicikliút, továbbá ennél is nagyobb összeget az egyesület egyik tagja, Rádpuszta fejlesztésére.