Támogatják az innovatív foglalkoztatási ötleteket az osztrák turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2022. március 29. 12:35

Ausztria turizmusa is szenved a munkaerőhiánytól és a foglalkoztatás területén kialakuló szűk keresztmetszetektől, amelyek végső soron a vendégélmény csökkenéséhez vezetnek. Ezen hivatott segíteni egy új pályázat.

A jelenlegi turisztikai képzésekben részt vevő diákok a jövő turizmusának „csiszolatlan gyémántjai" – hangoztatta Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter minap az Austria Skills diákverseny alkalmából.

Kétmillió euró értékű forrásra pályázhatnak az osztrák turisztikai munkaadók innovatív foglalkoztatási ötleteik megvalósítására

Fotó: balakate/123RF.COM

Bejelentették továbbá, hogy a munkavállalók körében a turisztikai ágazat népszerűségének növelése, valamint a munkaerőhiány problémájának orvoslása érdekében a szövetségi turisztikai minisztérium és az osztrák turizmusbank (ÖHT) közös pilóta projektet hirdetett. A projekt keretében 2 millió euró értékben áll pályázati forrás rendelkezésre, amelyre turisztikai munkaadók, vállalkozások jelentkezhetnek innovatív foglalkoztatási ötleteik megvalósítása érdekében június 30-ig – ismerteti a GD-Consulting.