Táncbazár – táncestek a Várkert Bazárban

Forrás: turizmus.com

 2015. június 15. 14:30

Flamenco, tangó, kortárs és hagyományőrző előadások, valamint táncházi program is szerepel a Nemzeti Táncszínház népszerű nyáresti, szabadtéri programsorozatán, mely idén új, különleges helyszínen, a Várkert Bazár Öntőház udvarán várja a tánc szerelmeseit.

A Nemzeti Táncszínház július 23.–augusztus 2. közötti fesztiválja, a Táncbazár a Duna Művészegyüttes Szerelemkert című előadásával kezdődik, mely az együttes legsikeresebb koreográfiáit vonultatja fel, július 28-án pedig a tavasz jeles napjait megidéző Tavaszi szél című produkcióval lépnek színpadra.

 

A Sivasakti Kalánand a Táncszínház július 24-én a TálaMantra – Indiai táncképek című klasszikus indiai tánctechnikákat és modern koreográfiákat bemutató táncelőadással érkezik. A FlamenCorazonArte Táncszínház különleges flamenco-estjei, a Tapas de Flamenco és a FlamenColores az arab, zsidó, keresztény, indiai, cigány eredetű ősi zenei motívumok és ritmusok világába repítik a közönséget (július 25-én és 27-én). A tangó nemcsak tánc, hanem egy életforma is. Ebbe a nem mindennapi életérzésbe kóstolhatnak bele a nézők Budai László valamint vendégei, a Tangó Táncszínház conTangos és a Momentango Tango Company Oblivion című előadásaiban, július 26-án és 29-én.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Élő Martin Archívum sorozatának két darabjával, a Kalotaszeggel és a Szatmárral állít emléket Martin György néprajzkutató megismételhetetlen munkásságának (július 31-én és augusztus 2-án). A Feledi János – Feledi Project – Trio à la Kodály a kortárs tánc és a hazai kortárs kamarazene mellett, a  progresszív jazz világába kalauzol a különös Prozódia produkcióval, július 30-án. A Budapest Táncszínház augusztus 1-jei Mur mur de la Mediterranée / Bolero című rendhagyó előadása egyszerre lesz pezsgő, modern és klasszikus.