Táncházzenészek találkozója a Skanzenben

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 19. 19:37

A Hagyományok Háza és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum szervezésében szeptember 3-án és 4-én ismét találkozót adnak egymásnak a legkiválóbb hazai és határon túli magyar és nemzetiségi zenekarok, valamint szóló hangszeresek.

A III. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozójának szeptember 3-i nyílt napján a nagyközönség is részese lehet a több mint 40 éve működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő, egész napos zenés forgatagnak. Ezen a napon a régi épületek életre kelnek, szinte még a falak is muzsikálnak, hiszen 10 portán 20 meghívott zenekar és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek zenélnek egész nap.

 

A gazdag programkínálatot kézműves-foglalkozások, gyermek- és családi programok, tánc- és énektanítás, hangszerkészítők bemutatója, hangszer- és zenészfotó-kiállítás, ismeretterjesztő előadások, borkóstolás, rendhagyó tárlatvezetések és az elmaradhatatlan vásártér teszi teljessé.

A nyílt napot az este 19 órakor kezdődő gálaműsor zárja hagyományőrző zenész- és énekesmesterekkel.

A találkozó szakmai napján, szeptember 4-én az előzetesen regisztrált jelentkezők számára szerveznek zenei mesterkurzusokat, szakmai előadásokat, könyvbemutatót, szakmai kiadványok vásárát a Pap-szigeti kempingben.