Tanösvény az egészségért

Forrás: turizmus.com

 2016. június 28. 13:55

A budapesti Szent Ferenc Kórház szakemberei által életre hívott „Út az egészséghez” program második állomásaként egy különleges tanösvény nyílik júliusban Újpesten.

Az EU-ban évente 1,9 millió ember halálát okozzák kardiovaszkuláris betegségek. Magyarországon is a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a kóros elhízás és ezen betegségek következményei felelősek a korai halálozások több, mint feléért.

A klasszikus gyógyszeres ellátás mellett azonban korábban nem létezett egyetlen olyan átfogó program sem Magyarországon, amely az érintettek egészségnevelését, valamint az egész család részére igénybe vehető programokat és helyszíneket biztosítana.

Ezt a hiányosságot felismerve hozták létre a Szent Ferenc Kórház szakemberei az „Út az egészséghez” programot, amelynek immár második állomása kerül átadásra Újpesten. A program keretében egy tanösvény kialakítására kerül sor, amellyel segítik az érintett betegségekkel élők és családtagjaik rehabilitációját, egészségi állapotfelmérését, valamint a betegségben veszélyeztetettek prevencióját.

A túraösvény átadójának és sajtónyilvános bejárásának időpontja: 2016. július 05. kedd, 11.30; Helyszíne: Rex Állatsziget (1048 Budapest, Óceánárok u. 33.)