Tanulmányúton mutatkozott be a Zsolnai Régió

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. április 29. 13:29

A napokban tanulmányutat szervezett a Zsolnai Régióba az értékesítő irodák munkatársainak és a sajtónak a MUISZ és a Szlovák Turisztikai Képviselet.

„Már érezhető a magyarokat megcélzó marketingtevékenységünk eredménye, hisz a Zsolnai Régióban tavaly 18 százalékkal növekedett a magyar vendégek száma” - mondta a turizmus.com-nak a csapatot elkísérő Soňa Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet magyarországi vezetője, hozzátéve, hogy elsősorban a magyar nyelvű prospektusok, prezentációk, a sok helyszínen rendelkezésre álló magyar audio-idegenvezetés tette meg a hatását. Nincs megállás, ősszel megjelenik a szlovákiai várakat bemutató fotóalbum is.

A Zsolnai Régió értékeinek megismerését Sztrecsény váránál kezdték a meghívottak, megtekintették a múzeumot és a kilátást, majd tutajozás következett a Vág folyón.

Bemutatkozott a Zsolnai Régió

Fotó: Irházi János

„A magyarok már nem csupán a történelmi helyeket látogatják, és nem csupán télen a síszezonban célozzák meg a régiót, hanem kíváncsiak a természeti adottságokra, nyári programokra, a többi látnivalóra is” - sommázott a turizmus-com-nak Marta Zimanová, a Zsolnai Turisztikai Régió menedzsere, aki szintén elkísérte a csoportot. Elmondta még, hogy a turisták számát tekintve a Pozsonyi Régió után a Zsolnai Régió a második legnépszerűbb Szlovákiában, tavaly 1,1 millióan keresték fel.

A szlovák turizmus szervezőinek kiemelt célja a szezon kihúzása a tél végétől legalább őszig, a sífelvonók pedig hóolvadást követően se pihenjenek.

Az izgalmas tanulmányútról a Turizmus.com magazin júniusi lapszámában olvasható majd részletes beszámoló.

Kapcsolódó cikkek

Helló, Nagyszombat!

2019. április 24.