Taroltak a suttogók az Arénában

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2018. december 03. 17:09

December 1-jén és 2-án világpremier otthona volt Budapest: a világ leghíresebb lószelídítői először szerepeltek egy színpadon a Papp László Budapest Sportarénában. Az esemény VIP-cateringjét ezúttal is a Lázár Lovaspark prezentálta.

A Suttogók című produkció keretében hazánkba látogattak a lóidomítás nagyágyúi: Monty Roberts, a Suttogók című film legendás ihletője, Jean François Pignon, a szabadidomítás mestere, valamint a száguldó ménest lóhátról irányító Lorenzo. A nagyszabású esemény – melyet két nap alatt közel 14 ezer ember tekintett meg – keretében rendezték meg a fogathajtó világkupa budapesti futamát is. A megarendezvény főszervezője Lázár Vilmos fogathajtó világbajnok, a Magyar Lószövetség elnöke, a Lázár Lovaspark egyik tulajdonosa volt.

Jean-François Pignon a világot járja, hogy bemutatóival segítsen elsajátítani a kommunikációra alapozott lószelídítő módszereit

 

Az előadás és a világkupa idejére az aréna teljesen átalakult. A speciális pálya kialakításához 650 tonna homokot használtak fel és több mint 100 lovat szállásoltak el az épület területén.

Mindkét nap telt házas előadást hozott, rengeteg rajongó volt kíváncsi a világsztárokra. A Suttogók előadás egy kerekesszékes kisgyermek története, aki látja a huszárok felvonulását, és hazatérte után arról álmodik, hogy egyszer ő is együtt lovagol majd velük. A nézőközönség a kisfiú álmának megvalósulásán keresztül követhette végig a lóidomítás egyes mozzanatait a világ leghíresebb lóidomítóinak interpretációjában. Az első felvonásban a Nemzeti Lovas díszegység tagjai mutatták be produkciójukat, őket követte Jean Francois Pignon, aki patás társaival mutatta meg, hogy tud együtt dolgozni az ember és a ló segédeszközök nélkül.

Lorenzo előadásaiban központi szerepet játszik a dinamika, a lendület, a szabadság; nem hiába kapta a „Repülő Francia” becenevet

 

Ezt követően Lorenzo ejtette ámulatba a nézőket egyedülálló tudásával, hogyan lehet irányítani egy ménest a lehető legkevesebb eszközzel.

A show utolsó felvonásában pedig Monty Roberts ismertette meg a közönséggel híres módszerét, melynek segítségével valóra váltotta, az est főszereplőjének Barnabásnak, a mozgássérült kisfiúnak az álmát, aki együtt lovagolhatott Montyval.

Monty Roberts, a Suttogók című film legendás ihletője

 

A színházi előadás után kezdődött el a lovassportok Formula 1-ének is nevezett Fedeles Fogathajtó Világkupa budapesti futamának időmérője, vasárnap pedig a döntője: a holland Bram Chardon nyerte meg a budapesti futamot, a második Jérôme Voutaz lett Svájcból, míg a harmadik helyet az idősebb Dobrovitz József szerezte meg.

A színházi előadás után kezdődött el a lovassportok Formula 1-ének is nevezett Fedeles Fogathajtó Világkupa budapesti futama

 

A rendezvény VIP-cateringét a Lázár Lovaspark szolgáltatta, mintegy 500 főt látott vendégül a rendezvény előtt és a szüneteiben, hűen ahhoz a hagyományához, hogy szakmai partnereit – egy vérbeli lovas esemény keretei közt – vendégelje meg, köszönetet mondva egész éves együttműködésükért.

A főváros szomszédságában, Domonyvölgy szívében található lovaspark népszerű lovasbemutatói mellett vendéglátásáról is híres, melyet a Suttogók előadás VIP-vendégei is élvezhettek. Az ínyencfogások között olyan különlegességek szerepeltek, mint a gödöllői szűztekercs sütőtökös-almás-kakukkfüves burgonyapürével vagy a marinírozott pisztráng céklahabbal és parmezán-chipsszel. A gluténmentes desszertek között pedig ott voltak a lovaspark hamisítatlan házi rétesei is.

Az esemény VIP-cateringjét ezúttal is a Lázár Lovaspark prezentálta

Fotók: János Váraljai