Tárt karokkal várja Horvátország a digitális nomádokat

Forrás: turizmus.com

 2021. március 11. 16:13

A Horvát Idegenforgalmi Közösség új promóciós kampányt indított "Horvátország az új irodád!" elnevezéssel, melynek célja, hogy Horvátországot vonzó és jól felkészült célállomásként prezentálja a digitális nomádok számára.

A promóció elsősorban az USA, Kanada és az Egyesült Királyság piacain zajlik. A kampány részeként a Croatia.hr weboldalon belül hozták létre a Croatia your new office felületet, melyen angol nyelven osztják meg az érdeklődőkkel az engedélykérelem folyamatával és a digitális nomádok horvátországi tartózkodásával kapcsolatos összes fontos információt.

A digitális nomádok tengerpartra cserélhetik a nagyvárosi irodát

Fotó: HTZ

„Horvátország az első olyan EU-s ország, amely szabályozza a digitális nomádok egyéves ideiglenes tartózkodását,a Belügyminisztérium, a Külügyminisztérium, az Egészségügyi Minisztérium, a Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Turisztikai és Sportminisztérium hathatós együttműködése révén – mondta el Nikolina Brnjac turisztikai és sportminiszter.

A horvát turizmus ezt a lehetőséget az egész éven át tartó idegenforgalom fejlesztését célzó intézkedésként értékeli. A minőségi ajánlattal és az egyszerűbb ügyintézéssel arra törekszünk, hogy minél több digitális nomádot csábítsunk ide, s ily módon népszerűsítsük országunkat. A digitális nomádság intézménye kiváló lehetőség a horvát gazdaság számára és örülünk annak, hogy a digitális nomádok fokozott érdeklődést mutatnak számos horvát város iránt.

Úgy gondolom, hogy Horvátország természetes és kulturális szépségeivel, valamint hiteles kínálatával lenyűgözi majd az ideérkező digitális nomádokat. Minden jelenlegi és jövőbeni digitális nomádot szeretettel várunk Európa egyik legkeresettebb és legkülönlegesebb üdülőhelyén – Horvátországban" – fejtette ki a miniszter.

Emlékeztetőül: 2021 elején lépett hatályba a "külföldiekről szóló" törvény, amely alapján a digitális nomádok akár egy évre szóló ideiglenes tartózkodási engedélyt is kaphatnak Horvátországban.

„A legújabb kampány célja, hogy Horvátországot egy olyan országként prezentálja, amely kényelmes és biztonságos itt-tartózkodást és minőségi életkörülményeket garantál a digitális nomádok számára.Horvátország egy olyan ország, ahol széles körben beszélnek angolul, olyan ország, amely egyedülálló életmódot kínál hiteles élményekkel, jó internetkapcsolattal, kedvező éghajlattal és gyönyörű természeti környezettel, ahová könnyen el lehet jutni Európa bármely szegletéből, amely az európai sztenderhez képest rendkívül kedvező árfekvésű, s egyben színvonalas és megfizethető egészségügyi ellátással rendelkezik"– jelentette ki Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

Hozzátette: reményei szerint az új jogi regulatíva és az év közben időszakosan jelentkező kampány növekvő pályára tudja majd állítani  a Horvátországban tartózkodó digitális nomádok számát.