Tartós fejlesztéseket hozott Balatonfürednek a vizes vb

Forrás: MTI

 2017. július 20. 15:51

Nyolcvannégymilliárd forint értékben valósultak meg tartós fejlesztések a vizes világbajnokságra Budapesten és Balatonfüreden – közölte a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője a nyíltvízi úszóversenyeknek otthont adó Balatonfüreden tartott sajtótájékoztatón.

Borsa Miklós ilyen beruházásnak nevezte a Duna Arénát, a Margitsziget csatornázását, az uszodák felújítását, az útfelújításokat, és mint mondta: Balatonfüreden is számos beruházás történt.

Bóka István, a település polgármestere úgy fogalmazott: Balatonfüred számára hosszú távú befektetést jelent a vizes vb. Egyrészt széles közönséggel ismerteti meg a Balaton-parti várost, másrészt konkrét fejlesztések is megvalósultak, melyek a városban élőket és az odalátogatókat szolgálják majd.

A turizmus által leginkább érintett területen két nagy parkolófejlesztés zajlott: a Huray utcában aszfaltozott parkolót alakítottak ki közvilágítással, a Zákonyi utcában pedig egy 190 férőhelyes mélygarázs épült 1,8 milliárd forintból, mely fölött pályázati forrásból közösségi teret kívánnak létrehozni. A balatonfüredi vasútállomás és a hozzá kapcsolódó közlekedési csomópont mintegy 1,1 milliárd forintból újult meg, és kiépült egy wifi-hálózat is, mely a város fontosabb intézményeinél és a turisztikailag frekventált területeken is elérhető.

A vizes világbajnokság nyíltvízi úszás versenyszámának helyszíne Balatonfüreden

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

A szóvivő tájékoztatása szerint a vizes világbajnokság eseményeit nagy érdeklődés kíséri. Alapvetően elmondható, hogy a magyar érdekeltségű versenyszámok telt házzal mennek, jegyeket leginkább a hétköznap délelőtti programokra lehet még venni.

Kiemelte, a vizes vb alatt szurkolói zónákat alakítottak ki Budapesten a Dagály strandon, a Duna Aréna mellett és a Margitszigeti Atlétikai Centrum területén, valamint Balatonfüreden a Tagore sétányon. Ezekben programok is várják a szurkolókat: a Dagálynál csütörtökön Kocsis Tibor áll színpadra, a Margitszigeten csütörtökön délután Kovácsovics Fruzsina, majd a Ham Ko Ham lép fel, ugyanitt pénteken, közvetlenül a magyar–francia férfi vízilabda-mérkőzés előtt pedig a Belmondo ad koncertet.