Jó hír a bringásoknak: összekötik a Tatára érkező kerékpárutakat

Forrás: MTI

 2024. április 04. 13:09

Tatán megkezdődött a városba érkező kerékpárutakat összekötő szakasz építése mintegy két kilométer hosszúságban – közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata.

A tájékoztatás szerint a beruházásra 300 millió forintnyi, uniós forrásból származó támogatást nyertek el. A kivitelezés során a Fényes fürdőtől a Tópart utcáig alakítanak ki kerékpárutat.

Részben meglévő, alacsony forgalmú közutakon jelölik ki az útvonalat, az Alkotmány utcától az Által-ér patakig pedig önálló kerékpársáv épül. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló beruházás várhatóan jövő nyáron fejeződik be.

Az Által-ér völgyi kerékpárút 2020-ban elnyerte az Év Kerékpárútja címet

Fotó: Által-ér völgyi kerékpárút/Facebook

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A vármegyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, továbbá a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.