Tatabánya beszállt a térségi TDM-be

Forrás: turizmus.com

 2017. május 30. 03:18

A Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. május 26-i taggyűlésén bejelentették, hogy Tatabánya Megyei Jogú Város is a társtulajdonosok körébe lépett.

A Duna-Gerecse TDM ma az ország kevés, már létező, térségi szervezeteinek egyike. Az elmúlt nyolc évben lépésről-lépésre épült fel a helyi és térségi szintet is magába foglaló rendszer. A modell lényege, hogy helyi szinten a lehető legszélesebb együttműködés alakuljon ki a turizmusban érdekelt szektorok szereplői között, majd, az ott felmerülő elképzeléseket összehangolva, a térségi szinten már egységes turisztikai fejlesztési stratégia kidolgozására és megvalósítására fókuszáljanak.

Tatabánya csatlakozott a térségi szervezethez

Duna-Gerecse TDM

A Duna-Gerecse térséget is magába foglaló Komárom-Esztergom megyében négy helyi szintű TDM-szervezet működik (Tata és Környéke Turisztikai Egyesület, Komáromi Turisztikai Egyesület, Dorog és Térsége Turizmus Egyesület, Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület). Az első kettő és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alapította 2011-ben a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft-t, mint térségi szintű TDM szervezetet, amelyhez 2016-ban csatlakozott a dorogi egyesület.

A Tulipános Ház felújítás előtt

Magyar Építők

Ennek a már működő hálózatnak lett most tagja Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, így a megyeszékhelyen tervezett, turisztikai célokat (is) szolgáló beruházások (pl. Tulipános Ház felújítása, Gerecse Kapuja turisztikai látogatóközpont kialakítása) a Duna-Gerecse térség kínálatának szerves részévé válhatnak.