Tavaszi-nyári virágparádék, világszerte

Forrás: turizmus.com

 2019. március 26. 14:31

A neves botanikus- és magánkertek, exkluzív virággyűjtemények mindig is kedvelt turisztikai attrakciónak számítottak, elsősorban a hölgyek számára, akik képesek sok ezer kilométert repülni a természet páratlan attrakcióiért. A tavasz és a nyár ennek az utazási formának a csúcsszezonja.

A japán cseresznyevirágzás – amely az ottani belföldi turizmus egyik aduásza –, valamint a Provence-i levendulamezők és a holland Keukenhof tulipánparádéja mellett számos más híres virágfesztivál és kert vonzza évről évre a turistákat.

A kolumbiai Medellín virágpiacának meglátogatása az év minden szakában felér egy illatos túrával, de ide augusztusban érdemes leginkább utazni, amikor a helyi gazdálkodók, egymást túllicitálva, azon versenyeznek, ki tud minél gazdagabb virágkompozícióval előrukkolni. A hatalmas csokrok, falapokra rakva, vonulnak fel a fő utcán tapsvihar, éljenzés és élőzene kíséretében. 2019-ben a Feria de las Florest augusztus 2–11. között rendezik.

A thaiföldi fesztivál Chiang Mai-ban, a hagyományos virágművészetéről ismert régióban olyan, mint egy botanikai szépségverseny.  Az afrikai körömvirágok, a hatalmas rózsaszín liliomok, a fehér és sárga krizantémok, az orchideák, valamint az ezeket felvonultató thai hölgyek, elegáns földig érő ruháikban, zenekari kísérettel vonulnak fel.  A felvonulás után a már „leszerepelt” vágott virágokat a Ping folyó mentén, a Ton Lamyai – éjjel-nappal nyitva tartó – virágpiacán árusítják.

A neves botanikuskertek, exkluzív virággyűjtemények mindig is kedvelt turisztikai attrakciónak számítottak

Fotó: pixabay

 

Az amerikai Sziklás-hegységben található West Elk – amely elsősorban téli sportolási lehetőségeiről híres –, a Wildflower Fesztivál ideje alatt rózsaszín, narancssárga és aranyszínű gömböcskék millióival lesz tele. A magasabb domboldalakon ilyenkor virítanak teljes pompájukban a vad, alpesi napraforgók – amelyek csak egyszer virágoznak egész életükben! Idén a Wildflower Fesztivál július 5-től 14-ig tart.

A világ egyik leghíresebb kertje a franciaországi Givernyben van. Az itteni ágyások Monet-nak köszönhetik világhírnevüket. A látogatók nem léphetnek be Claude Monet kőházába, de megtekinthetik a bájos hidakat és a pompás vízililiomokat, amelyeknek őseit, a mester vásznain, több millió ember csodálta már meg. Monet az 1800-as évek végén szenvedélyesen tervezte meg a kertjét, és gondoskodott róla, hogy a ragyogó virágágyások, amelyek lila, fehér, sárga és piros színekben pompáznak, a valóságban is mesterművek legyenek. A Giverny kertegyüttes idén március 22 óta fogadja a látogatókat – adja hírül a Travel and Leisure.

Kár, hogy a cikk szerzője még nem látta a tihanyi levendulamezőket és a debreceni virágkarnevált…