Tavaszi pezsgés az Opatija Riviérán

Forrás: turizmus.com

 2023. április 13. 13:55

A Kvarner-öböl történelmi üdülőközpontjában, a gyógyító levegőjéről, századfordulós építészetéről, tengerparti sétányairól híres Opatijában a tavasz felhőtlen kikapcsolódást, számtalan aktív és kényeztető programot és egy izgalmas gasztronómiai fesztivált is tartogat.

Az Opatija Riviéra népszerű, hagyományos áprilisi programja az egy hónapon át tartó lovrani spárgafesztivál. A gasztronómiai ünnepségsorozat apropóját az adja, hogy ilyenkor az Učka-hegy lejtőin bőséggel terem a tápanyagokban gazdag vadspárga, amelynek a sós tengeri levegő sajátos ízt kölcsönöz. A fesztivál ideje alatt Lovran vendéglőiben válogatott spárgaételeket kínálnak: az étvágygerjesztő rizottóktól a salátákon, quiche-eken át a fine dining ételkülönlegességekig és desszertekig számtalan ínyencség készül ebből az afrodiziákumnak tartott növényből.

liburnia

Opatijában a tavasz felhőtlen kikapcsolódást, számtalan aktív és kényeztető programot és egy izgalmas gasztronómiai fesztivált is tartogat

Fotó: Liburnia Hotels&Villas

A spárgafesztivál fő attrakciójára idén április 15-én kerül sor: az egynapos mulatságon ezer tojásból, harminc kilogramm spárgából és szalonnából egy hatalmas serpenyőben óriási adag „fritaja”, vagyis omlett készül. A hagyományos gasztronómiai ünnepet városszerte kulturális, művészeti és zenei programok kísérik.

 

Kényeztetés Liburnia-módra

Ha teljes kényeztetésre vágyik, látogasson el az opatijai Hotel Ambasadorba, és élvezze a gazdag, szezonális és kreatív kulináris kínálatot. A The Hotel Ambasador idén megkapta a Tripadvisor 2022-es Travelers’ Choice Award-díját, amit azoknak a szálláshelyeknek, látnivalóknak és éttermeknek ítélnek oda, amelyek folyamatosan nagyszerű értékeléseket kapnak az utazóktól, és a Tripadvisoron a szolgáltatók legjobb tíz százalékába tartoznak.

Az Ambasador Cubo fine dining éttermében az étlapon többek között megtalálható a zöld spárga carpaccio, linguine vadspárgával és körtével, vagy párolt lila spárga mediterrán fésűkagylóval.

A Hotel Ambasadorban felszolgált "Liburnia reggeli" helyi specialitásokat is felvonultat: a közeli családi gazdaságok legjobb termékeit, valamint Gorski Kotar és Primorje hagyományos köretét, a burgonya polentát, és a környék híres, helyben készülő túróját kínálják. A mediterrán kagyló és szardínia, az isztriai zarebrnik (sertés szűzpecsenye),a  fűszeres pancetta és a gyógyhatású Kvarner Ruta pálinka is a környék specialitása.

A Hotel Palace Bellevue izgalmas spárgás ételeket és spárgás villásreggelit is kínál. A spárgát májusban a friss garnélarák szezonja követi, amelyet a legjobban a Hotel Laurusban lehet élvezni, pácolt garnélarákkal és garnélarizottóval.

 

Legyen aktív, maradjon egészséges!

Az Opatija Rivierán a szállodák hagyományosan nagy hangsúlyt helyeznek a gyógy- és wellness szolgáltatásokra. A Hotel Istra - mely saját stranddal és fűtött tengervizes medencével rendelkezik - tökéletes elhelyezkedése a Lungomare sétányon a pihenést és a regenerálódást szolgálja.

liburnia

Tavasszal a szállodák a wellnessre helyezik a hangsúlyt: többek között reggeli relaxációs jóga is várja a vendégeket

Fotó: Liburnia Hotels&Villas

A szálloda speciális, „Get Active & Stay Healthy” ajánlatát ugyancsak a pihenés és az aktív kikapcsolódás tökéletes egyensúlyának jegyében alakították ki. Többek között reggeli relaxációs jóga, élénkítő „téli” úszás, vízi aerobik, pilates és nordic walking túra szerepel a programban. Emellett a vendégek élvezhetik a Thalassotherapia Opatija félolimpiai medencéjét és pezsgőfürdőjét is.

Szintén kellemes kikapcsolódást ígér a Hotel Istra „Opatija Delights” ajánlata: a kényeztető kulináris és wellness-élményeket tartalmazó csomag ráadásként egy-egy belépőt is kínál az Učka Natúrpark látogatóközpontba.

 

Séták a város körül

Opatija környékét átszövik a festői túraútvonalak és sétányok. Érdemes csatlakozni az opatijai turisztikai hivatal által rendszeresen szervezett nordic walking túrák valamelyikéhez: a minden szombaton 10 órától induló vezetett séták résztvevői szebbnél szebb útvonalakon fedezhetik fel a várost és környékét. Többek között ilyen könnyű túrán lehet végigjárni a belvárosból induló Carmen Sylva erdei sétányt, amelyről remek panoráma nyílik a Kvarner-öbölre.

liburnia

A túraútvonalakat is érdemes felfedezni, ahonnan csodás kilátás nyílik a Kvarner-öbölre

Fotó: Liburnia Hotels&Villas

Különleges attrakció a Mošćenička Dragában található Trebišća-Perun mitológiai és történelmi tanösvény is, amely a régi szláv mitológiában nagy jelentőséggel bíró helyszíneken kalauzolja végig a látogatókat. Ezt a mitikus útvonalat vezetett túra keretében legközelebb április 30-án lehet végigjárni.