Tavaszi programok Pozsonyból

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2019. február 26. 13:43

Az idei tavasz legfontosabb eseménye a jégkorong VB lesz, de húsvéti vásárt, futóversenyeket, sörfesztivált, jazznapokat is rendeznek a városban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Pozsony és Kassa lesz a 2019-es jégkorong világbajnokság házigazdája, május 10. és 26. között tehát az ország nyugati és keleti része is a mérkőzésektől és a szurkolóktól lesz hangos. Az eseményre szóló belépőket a ticketportal.sk jegyportálon lehet beszerezni.

A helyi vendéglátó-egységek, bárok és sörözők némelyike speciális menüvel készül az alkalomra. A város és a régió turisztikai szervezeteinek és szolgáltatóinak összefogásával első alkalommal elevenedik meg a város központja a húsvéti ünnepek alatt, április 19-22. között.

Népi tánc- és kézműves-bemutatókkal, regionális gasztronómiai specialitásokkal, a Kis-Kárpátok borainak és helyi kézműves sörök kóstolóival, hagyományos húsvéti vásárral várják a látogatókat a Prímás palota előtti téren. Klasszikus és rendkívüli tematikus városnézéseket indítanak, Vörőskő várához buszos kirándulást szerveznek.

Egy héttel később, április 27-28. között tartják a Pozsonyi Városi Napokat, a városi turisztikai szezon hivatalos megnyitójaként. A rendezvénysorozat keretében nyitott ajtók várják Pozsony lakosait és látogatóit a múzeumokban és a város irányítása alá tartozó turisztikai létesítményekben, sőt a polgármesteri hivatalban is. Ingyenes tematikus városnézések is lesznek gyalogosan, hajóval és kisvonattal.

Pozsonyi Városi Napok

Fotó: Visit Bratislava

Április 27-én Szamo Történelmi Játékokat tartanak Dévényújfaluban történelmi csatajelenetekkel, lovas- és solymászbemutatókkal, kézművestermékekkel, és sok vidám családi programmal. Az április 24-26. között megrendezett Caft Beer Festival – Sörszalon alkalmából több mint 80 sörfőzde 400 fajta termékét lehet megkóstolni a Régi Vásárcsarnokban.

Április „futóhónap“ lesz Pozsonyban, a ČSOB Marathon (április 6.- 7.) és a Dévény – Pozsony Futóverseny (április 14.) várja a sport szerelmeseit. A Tavaszi Pozsonyi Jazz Napokra április 25-én lerül sor. A pozsonyi turisztikai régió több újdonsággal készül a szezonra.

A Kis-Kárpáti expressz buszjárata különleges összeköttetést biztosít a főváros és a Kis-Kárpátok Borrégió között. Az expressz a nyári szezonban, illetve a tavaszi és őszi időszak kiemelt borászati rendezvényei alkalmávalközlekedik. Az érdeklődők részére vezetett túrákat és városnézéseket, kommentált borkóstolókat, szőlőhegyi kirándulásokat, csónaktúrákat és egyéb attraktív programokat szerveznek.

Nyáron beindul a közkedvelt Záhoráčik (Záhorácsik) turistavonat szezonja, immár harmadik alkalommal. Az egyébként kihasználatlan Zohor – Plavecké Podhradie vasútvonalon közlekedikő vonat páratlan kilátást biztosít a környékre, és megbízhatóan elszállítja az utasokat a régió ismert kirándulóhelyeire.

A vonat májustól októberig hétvégéken, ünnepeken és munkaszüneti napokon várja az érdeklődőket. Tavasszal újra látogatható lesz a helyreállított reneszánsz kastély Bazinban, a boráról híres város központjában. A borászat immár szállodával, étteremmel, nemzetközi művészeti galériával– üvegkiállítással, valamint szőlészeti és borászati múzeummal bővült.

További információk és rendezvények: www.visibratislava.com és www.gob.sk

Kapcsolódó cikkek