Tavaszi programok Siófokon

Forrás: turizmus.com

 2017. február 12. 16:19

A korcsolyapályák már olvadoznak a Balaton jegén, ami félreérthetetlenül jelzi: ideje már tavaszi programokat tervezni. A siófokiak összegyűjtöttek néhány kihagyhatatlan eseményt.
Zenélő február

Két izgalmasan ígérkező koncerttel búcsúzik el a tél Siófoktól. A nagy sikerű Zenélő templomok sorozat egy új műfaj bemutatkozásával folytatódik. A református templomban a Brass in the Five rézfúvós kvintett lép színpadra, sajátos zenei stílusukkal szokatlan hangzásvilágot és dallamokat lopva a falak közé. Az angol királynőnek is játszó muzsikusokat február 17-én hallgathatjuk meg. A rá következő héten pedig Koncz Zsuzsa ad egész estét koncertet a Kálmán Imre Kulturális Központ nagyszínpadán!

Fesztiválos március

A Siófoki Tavasz Fesztivál március 17. és április 10. között igazi programdömpinget kínál - koncertek, színházi előadások, humorestek, ismeretterjesztő műsorok és kiállítások lesznek városszerte több helyszínen.

Hajóra száll a húsvéti nyúl

Az idén április 15-én, a húsvét előtti szombaton indul a hivatalos személyhajózási szezon a Balatonon. Siófokon adják át a forgalomnak a tó legújabb motoros sétahajóját, amelyet természetesen ki is lehet majd próbálni és elindulnak az első hajójáratok is tavon. Akiknek pedig már nem jut hajójegy, azok a gyerekprogramokkal és futóversennyel is színesített Fő téri Húsvéti Nyuladalom forgatagába vethetik be magukat.

Sportos május

Májusban a Balaton-part egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye zajlik Siófokon, 20-án startol az Ultrabalaton. Több százan sorakoznak fel a rajtvonalnál, hogy a legkeményebbek egyedül, a többiek pedig váltóban körbefussák vagy –tekerjék a tavat. Lesznek rövidebb távok is, így a közös mozgásban mindenki részt vehet.