Tavaszi síélmény Nassfelden

Forrás: turizmus.com

 2017. március 01. 15:49

Nassfeld, az Alpok legnagyobb napozóterasza délies hangulattal és 120 centiméteres hóval várja a téli sportok szerelmeseit.

Aki össze szeretné kötni a délies életérzést a méteres hótakaróval, megteheti Karintia legnagyobb síterepén, Nassfelden, amely március 18. és április 17. között az Alpok legnagyobb napozóteraszává alakul át.

Az osztrák-olasz határon lévő síterületen kereken 100-zal több a napsütötte órák száma mint az Alpok északi részén. Március 18-tól április 17-ig különböző témájú bárok nyitják ki napernyőiket és a síterületet az Alpok legnagyobb napozóteraszává varázsolják: több mint 1.000 napozóágy, lounge-kanapé várja idén a síelőket. A síterület ebben az időszakban különösen vonzó és családbarát ajánlatokkal lepi meg az idelátogatókat.

A konyhaművészetről sem feledkeznek el Nassfelden, hiszen a síelés jó étvágyat csinál. A vendégeket a sípályák mentén található hangulatos alpesi hüttékben és éttermekben helyi finomságokkal kényeztetik, melyeket a környékbeli gazdáknak és karintiai termelőknek köszönhetünk.

A Nassfeldi tavasz a programok szempontjából különösen izgalmas: a változatos rendezvények különlegesek és szórakoztatóak. Legyen szó akár a havas borpartiról, vagy a sí & golf versenyről.

 

Ízelítő a rendezvényekből

Full Metal Mountain, március 27-től április 02-ig

Nassfelden tartják március végén az év fesztivál időszakának nyitó rendezvényét, ami most a második alkalommal kerül megrendezésre Nassfelden: ilyenkor még a hegyek is beleremegnek, amikor a kb. 3.000 heavy-metál rajongó élvezi a koncerteket. www.full-metal-mountain.com

Húsvéti tojáskeresés és sí & golf verseny áprilisban

Hogy a sportrajongók elbúcsúztassák a telet és üdvözölhessék a nyári szezont, 2017. április 17-én a nassfeldi sí & golf verseny keretében a résztvevők reggel egy kétfordulós síversenyen vehetnek részt, majd délután pedig egy 9 lyukú golfversenyen mérkőzhetnek meg.

A gyerekek is élménydúsan búcsúztathatják a telet: 2017. április 9.  és 15. között a húsvéti tojáskereső játék keretében síelés közben jó néhány tojás rejtekhelyet kell megtalálniuk.