A távolság nem akadály – webinárium az Azori-szigetekről

Forrás: turizmus.com

 2020. október 21. 17:50

Óriási érdeklődés kísérte a TAP légitársaság és a PR in Hungary október 20-i Azori-szigetekról szóló webináriumát, melyhez online csatlakozhattak az érdeklődő szakmabeliek.

A digitális esemény a TAP Air Portugal légitársaság kezdeményezésére, koordinálásával, a PR in Hungary Kft. szervezésében valósult meg. Az eseményhez előadó partnerként becsatlakozott két azori szolgáltató is, egyenesen az Atlanti-óceáni szigetcsoportról, a Bensuade Hotels Collection és MeloTravel.

Szolnok Péter, a TAP hazai „arca” nyitotta meg az online prezentációkat, majd Kenderesy Nadin, a PR in Hungary szakmai PR vezetője köszöntötte a hallgatókat.

Kenderesy Nadin és Szolnok Péter

Fotó:  turizmus.com / Révész Róbert

Szolnok Pétertől megtudhattuk, hogy a nehéz körülmények ellenére a TAP üzemelése folyamatos és stabil. 2021. március elejétől tervezik visszaállítani a közvetlen légi kapcsolatot Portugália és Magyarország között.

Az „Édenkertként” is aposztrofált, 9 szigetből álló Azori-szigetekkel kapcsolatban elhangzott, hogy a szigetcsoport két tagjára, Terceirára és Ponta Delgadára repülnek Lisszabonból. Mint megtudtuk, Magyarországon is egyre népszerűbb a portugál fővárostól 1500 km-re található szigetvilág, a magyar utazók átlagos tartózkodási ideje egy hét.

Ha márciustól újraindul a TAP Budapest és Lisszabon közötti járata, az Azori-szigetek is még könnyebben elérhetővé válik

Fotó: turizmus.com / Révész Róbert

A MeloTravel – a legnagyobb azori DMC – ügyvezetője, Catarina Cymbron a szigetek látnivalóiról, illetve az általuk nyújtott szolgáltatásokról beszélt, mint megtudtuk, a szigetek mindegyikén dolgozik munkatársuk.

Felhívta a hallgatóság figyelmét a www.visitazores.com oldalon található hasznos információkra, melyeket érdemes mindenkinek elolvasnia, aki mostanság indul útnak. A szigetcsoportra 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel és egy hivatalos formanyomtatvány kitöltésével lehetséges utazni.

Amennyiben nem így érkezünk,  helyben is teszteltethetünk és a nyomtatványt is kitölthetjük, de ez a nyaralásból veszi el az időt, mivel amíg nem érkezik meg a teszt eredménye, addig a szállodai szoba karanténját tudjuk csak élvezni. A teszt ára: 35 euró.

Az előadások sorát a „Jóegészség" szállodalánc, vagyis a Bensuade Hotels Collection értékesítési menedzsere, Pedro Salazar folytatta, aki részletes betekintést adott a 8 szállodából (melyből 7 az Azori-szigetek 3 nagyobb szigetén található, egy pedig Lisszabonban) álló lánc történetébe, jelenébe, szolgáltatásaiba. Megtudhattuk tőle azt is, hogy a járvánnyal járó forgalomcsökkenést kihasználva hogyan újították fel a házaikat.

Több mint 70 fős szakmai közönség hallgatta végig a közel 1,5 órás előadássorozatot.

A szervezők a prezentációkat hamarosan elérhetővé teszik azok számára is, akiknek nem nyílt lehetőségük részt venni a digitális eseményen.